Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill bli Top Model

Arbogakillen Michael Gustafsson är en av deltagarna när Top Model bjuder in killar i programmet. Bbl/AT har snacket med en inte alltför fåfäng 22-åring som gärna blir modell på heltid.

Annons
Nästa manliga toppmodell? Michael Gustafsson från Arboga är med i årets säsong av Top Model. Hans ambition att lyckas fullt ut och få arbeta som modell på heltid.

På måndag kväll har årets säsong av Top Model premiär på TV3. Köpingssonen Jonas Hallberg är tillbaka som programledare för tredje året i rad. Men i år är han inte den enda inblandade med rötterna i Västra Mälardalen. 22-årige Michael Gustafsson från Arboga är en av sju killar som ska utmana tjejerna om att bli Sveriges nästa toppmodell. En möjlighet som ”bara dök upp”.

– Jag var registrerad på en hemsida där de söker statister, modeller och liknade. Jag hade lagt upp tre bilder på mig själv.

Och en dag ringde telefonen.

– Produktionsbolaget hade tydligen varit inne och kikat. De frågade om jag ville vara med i ett program om att bli modell. Jag tänkte att det är ju alltid kul att gå på casting.

Sverige är blott andra land efter USA att bjuda in killar i tävlingen. Därför var deras medverkan länge hemligt och det gick inte att söka till programmet.

Hans tidigare erfarenheter av modellyrket är få, bara ett par jobb. Men han trivs framför kameran.

– Det är kul när det händer någonting. När jag går på castings eller får ett uppdrag blir jag blir pepp i hela kroppen, det är en skön känsla.

I juni 2010 tog Michael studenten från Vasagymnasiet. Sedan dess har han hela tiden haft någonting på gång.

– Jag gillar att resa och röra på mig. Jag har ”säsongat” i Åre under tre år, jag älskar att hoppa och trixa på skidorna. Och jag har varit på Bali och surfat.

– Jag får panik när det står still. För mig är det viktigt att göra någonting och jag tycker om att träffa människor. Jag gillar stilen med att åka runt och bara ha det ”gött”. Jag vill ha så mycket erfarenhet som möjligt.

Förutom att han just nu är aktuell för Top Model, så bor han till vardags i Stockholm med sin flickvän och jobbar på en isbar. Men i framtiden skulle han gärna ha modellyrket som heltidsjobb.

– Det är därför jag är med. Jag är inte med för att synas i tv och tycker att det är coolt på något sätt. Jag är med för att det leder till ett yrke om jag gör bra ifrån mig. Det är som en spark i arslet för att ta sig ut i riktiga livet. Modellbranschen är hård, men kul. Och det är lärorikt varje dag.

Hur mycket tid lägger du på ditt utseende?– Alltså, knappt ingen tid alls. Håret är viktigast. Jag använder fyra produkter. Först ett vax efter duschen, ett annat när det har torkat, ytterligare ett för att ”busa till det” och till sist ett spray för att frillan ska hålla sig. Men det går fort, typ en minut totalt... eller kanske fem.

Smink och vårdande ansiktsprodukter är i dag ingen ovanlig syn i en ung mans badrumsskåp. Men Michael kör oftast ”natural”.

– Jag sminkar mig inte till vardags. Visst har jag några ansiktsprodukter hemma på hyllan, men de använder jag sällan. Man ska vara nöjd över sig själv.

Tycker du att du är snygg?

– Jag har inte haft det bästa självförtroendet. Och jag har aldrig skrutit om att jag är snygg, men visst har jag fått det bekräftat från andra. Jag tycker inte att jag är översnygg eller snyggare än någon annan, men visst är det kul när andra tycker att jag har ett schysst utseende.

Det var strax innan jul som Michael gick på casting för programmet. I mitten av januari åkte han ner till Kapstaden och Sydafrika där säsongen utspelar sig. Där väntade ett lyxigt boende på ett stort mansion med utsikt över det vackra Taffelberget, men också ett hektiskt inspelningsschema.

– Det hände grejer hela tiden, det var lite jobbigt. Men jag såg det som ett äventyr och jag försökte ta hand om det så gott jag kunde, säger Michael som är fåordig om själva produktionen.

– Det får man se om man knäpper på tv:n, säger han av ”rädsla” att råka avslöja något av utgången.

Från och med i dag är han också en offentlig person.

– Det känns konstigt, nästan lite sjukt. Jag tror inte att det kommer hända så mycket, men man vet ju aldrig...

Top Model sänds måndag-torsdag 19.30 påTV3. Premiär 24 februari. 

Mer läsning

Annons