Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill knyta band mellan stans singlar

Han har dejtat i Indien, Tyskland, Storbritannien och Sverige. Eswar Chukaluri var föga imponerad av Västerås uteliv – och har nu startat en egen sajt för stadens singlar.kärlek. Konversationer som dränktes i sorlet på The Circus och trängsel på Hattfabriken. Därför kom den 34-årige indiern Eswar Chukaluri för två år sedan på idén om en dejtingsajt för västmanlänningar.

Annons
gör något för singellivet. Eswar Chukaluri tror inte på dejtandet på krogen. Han har därför startat en egen dejtingsajt för Västerås singlar.Foto: William Holm

Hans eget nätdejtande lämnade mer att önska. Det spenderades för mycket tid online innan någonting skedde och Chukaluri hade nyligen gått igenom en skilsmässa vid tidpunkten.

– Jag ville träffa någon ny men vad finns det för alternativ? Klubbarna på helgen? Det är för hög musik och för mycket folk, säger Eswar Chukaluri.

I stället tog ABB-ingenjören reda på vad Västerås- arna vill ha på en dejtingsajt. Han stod utanför Västerås-klubbar tidiga kvällar och bollade idéer efter att ha förklarat sin initiala idé.

Konceptet är att simplifiera och effektivisera nätdejting. Det ska ta två minuter att fylla i sin profil och sidan tar sedan per automatik fram två människor som har önskemål att träffas runt samma tidpunkt och föreslår en plats att mötas.

– Sedan är det bara att tacka ja eller nej.

Ursprungsidén var att sajten ska rikta sig mot västmanlänningar men den expanderar kontinuerligt och vem som helst kan registrera sig. Från slutet av januari kan man även navigera på svenska i stället för enbart engelska.

– Fler funktioner på sajten tillkommer dessutom inom kort.

Efter sin utbildning i Indien flyttade Chukaluri till Tyskland 22 år gammal. Där väntade ytterligare två års utbildning innan han äntrade arbetslivet.

Han drar den smått tragikomiska slutsatsen.

– Så då var det kört, ha ha. Nej, men när jag gick på universitet var det väldigt enkelt att träffa människor. När man jobbar är det jättesvårt. Man har inte samma aura som när man lever studentliv.

De följande fem åren i Tyskland var socialt tuffa för Chukaluri. Omstrukturering på hans dåvarande arbetsplats Siemens öppnade dock upp för att testa lyckan i Storbritannien. Chukaluri flyttade till London, vilket enligt den 34-årige indiern med råge är den bästa dejtingstaden.

– Folk har en mer öppen attityd och humorn påminner om den indiska med tanke på ländernas historik med varandra.

Men den mest primära anledningen, som Chukaluri tycker är raka motsatsen mot Västerås, är den lättsamma inställningen till att ta en vardagsdrink.

– Man behövde aldrig anstränga sig i London. Det är mer avslappnat än i Sverige.

34-årige Eswar Chukaluri vill leva i nuet.

– Tidigare har jag planerat alldeles för mycket men det gör jag inte längre. Vi får se vad som händer i fram-tiden, men jag trivs bra i Sverige och gillar hur samhället är uppbyggt.

VLT träffar honom i mitten av december.

Och kylan?

– Chocken efter min första vinter i Sverige har lagt sig. Nu är det lugnt, ha ha.

Mer läsning

Annons