Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Västeråskändisarnas bästa julklappstips

Tips från både Nobelpristagare och Hollywoodfru.

Annons
Thomas Petersson.

Thomas Petersson, komiker:- En tryckkokare. Det önskar jag mig själv. Jag älskar långkok, grytor där köttet faller isär. Jag brukar koka vildsvinskött.

Magnus Lindgren, musiker, kompositör:

- Ge gärna bort boken "The Innergame of Tennis". Den handlar om hur man mentalt spelar tennis, men kan appliceras på vilket jobb som helst. Hur man ska utföra det, och njuta av det.

Mikael Samuelsson, sångare, musiker:- Julklappar är för mig ett trauma. Man kan göra fint hemma, och laga god mat och ge sin fru eller sin man ett fint julförkläde. Ska man ge bort kan man köpa blygsamma saker som inte är så märkvärdiga. Det är kul med många små presenter, en hög av små, roliga paket som inte ruinerar en med lack och rim istället för skitdyra statusprylar. Det får inte vara avslöjande papper typ Åhléns. Jag minns när papperet var från bokhandeln, då visste man exakt vad som var i.

Maria Montazami, tv-profil, tidigare västeråsare, nu Laguna Niguel, Kalifornien, USA:

-Jag är en otroligt praktisk människa, så kanske det senaste iphonefodralet för att det är något man måste ha eller lyxigt schampo och balsam? Sådant som är temporärt populärt det är jag inte så mycket för. Kör praktiskt är mitt råd. Är kassan inte sådär jättestor är sådant som används det bästa. Och tänk de som har hela familjen i Sverige, typ femtio miljoner släktingar, och alla ska träffas… det är ju en enorm pärs för dem som har det så. Då föreslår jag att om det är en stort släktfirande med svägerskor och mostrar och så, köp en sak per familj. En jättefin tårtspade eller kansek ett lyxigt ostbricksset - till hela familjen.

Malena Ernman, hovsångerska, tidigare västeråsare, nu Stockholm:

-Jag vill önska alla västeråsare en riktigt god jul! Och mitt tips är att sprida ut julafton över hela julen så slipper man stressa. Stäng dörren, på med mysbyxorna och fira jul i fyra-fem dar. Minst.

Anette Wiström, byggnadsantikvarie, ägare Byggnadsvårdsbutiken, Dingtuna:

-Jag tycker att man gärna kan köpa något på loppis. Där finns väldigt fina grejer, de kostar nästan ingenting och man kan hitta det mesta. Många har julklappsbyten i familjen, där man köper klapp för en liten summa, och då är det perfekt! Annars är det fint att ge bort en upplevelse som massage eller liknande.

Eva Matsson, Stadsbibliotekarie, Västerås:

– Jag kan bara säga att själv önskar jag mig ett klippkort på Elektra! Det visas så många bra filmer där. Den senaste jag såg var ”Mister Morgans sista kärlek” och den är mycket välspelad. Huvudrollen spelas av Michael Caine.

Tomas Tranströmer, författare och nobelpristagare, Stockholm, svarar via hustrun Monica:– Vi diskuterade här, Tomas och jag, och vi tycker att det ska vara en lättillgänglig julklapp som finns i handeln och inte är för dyr. Det ska också vara något som många kan ha glädje av. Därför vill Tomas rekommendera Alice Munro. Hennes noveller finns i pocket. De kostar inte mer än 75 kronor. De är perfekta att läsa på tåget om man till exempel pendlar till Stockholm. Hennes noveller är lätta att läsa, men hon får in ett djup i skildringen av vardagslivet. De passar för alla åldrar, fast kanske inte för barn, och män har lika stor behållning av dem som kvinnor. Vi läser mycket högt, Tomas och jag, och han tycker om de korta formaten.

Magnus Lindgren.
Mikael Samuelson.
Maria Montazami.
Malena Ernman.
Anette Wiström.
Eva Matsson.
Tomas Tranströmer.

Mer läsning

Annons