Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här får du mest kula för pengarna

Det finns flera försäljare av kulglass i Västerås. VLT valde slumpmässigt ut sex kulglassombud, för att ta reda på följande fråga: Var får du mest kula för pengarna?

Annons
Carlsson på kajen, ElbakajenPris: 30 kronorVikt: 74 gramBägarens vikt: 7 gram

VLT valde slumpmässigt ut sex kulglassombud, för att ta reda på följande fråga: Var får du mest kula för pengarna?

”En vaniljkula, tack”, efterfrågade vi vänligen när vi besökte stadens olika kulglassförsäljare, tidigare under veckan. När stickprovstestet inleddes hade butikerna i city precis öppnat. På vissa ställen var vaniljglassen vi efter- frågade slut, på grund av Cityfestivalens framfart.

Slumpmässigt utvalda glassförsäljare skopade, utefter vår beställning, upp en vaniljglasskula i en liten bägare och sträckte över den tillsammans med en färgglad sked. Utseendet var snarlikt på samtliga sex testplatser, men priset och mängden varierade.

Så var fick vi mest glass?

Överlägset mest kulglass fick vi på Kajens café där personalen skopade upp en vaniljkula som vägde 149 gram till en kostnad av 25 kronor.

På Kalle på Spången fick vi 98 gram glass per kula och på Global living, längs Smedjegatan, var man snubblande likvärdiga med sina 97 gram vaniljglass. Dock var man något billigare på Kalle på spången med sina 21 kronor, medans man på Global living tog 25 för respektive mängd.

På Chantal’s i Punkt var man billigast med 20 kronor per kula, och total- vikten på glassen landade på 87 gram. Man var billigare än den ”härproducerade” kulan från Glassbaren som både hade ett dyrare pris, med sina 25 kronor per kula, och en mindre mängd, på cirka 82 gram.

Glassbaren tillsammans med Kajens café hade den lättaste bägaren av alla sex testplatser, de vägde cirka 4 gram. De tyngsta bägarna återfanns på Global Living och Chantal’s där båda vägde 8 gram.

Minst kula sett till pris och mängd fick vi på hamn-kaféet Carlsson på kajen där vi betalde 30 kronor för 74 gram glass.

Glasstestet baserade sig på pris och vikt av en, slät vaniljkula i bägare. Återförsäljarna valdes slumpartat ut och är ett begränsat urval av glassutbudet i Västerås. Varje bägare kontrollvägdes två gånger.

Kajens café, Mälargatan

Pris: 25 kronor

Vikt: 149 gram

Bägarens vikt: 4 gram

Chantal’s, Punkt

Pris: 20 kronor

Vikt: 87 gram

Bägarens vikt: 8 gram

Glassbaren, Igor

Pris: 25 kronor

Vikt: 82 gram

Bägarens vikt: 4 gram

Global living, Smedjegatan

Pris: 25 kronor

Vikt: 97 gram

Bägarens vikt: 8 gram

Kalle på spången, Kungsgatan

Pris: 21 kronor

Vikt: 98 gram

Bägarens vikt: 7 gram

Carlsson på kajen, Elbakajen

Pris: 30 kronor

Vikt: 74 gram

Bägarens vikt: 7 gram

Kalle på spången, KungsgatanPris: 21 kronorVikt: 98 gramBägarens vikt: 7 gram
Global living, SmedjegatanPris: 25 kronorVikt: 97 gramBägarens vikt: 8 gram
Glassbaren, IgorPris: 25 kronorVikt: 82 gramBägarens vikt: 4 gram
Chantal’s, PunktPris: 20 kronorVikt: 87 gramBägarens vikt: 8 gram
Kajens café, MälargatanPris: 25 kronorVikt: 149 gramBägarens vikt: 4 gram

Mer läsning

Annons