Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetaste söndagen på länge

 På söndag gästas Västerås av två giganter, båda från varsin ände av nöjesbranschen. Poplegenden Håkan Hellström och medieprofilen Alex Schulman bjuder på varsin kritikerrosad show.

Annons
HETARE ÄN NÅGONSIN. Håkan Hellström kommer till Bomardier Arena på söndag. Än är turnén inte över för Håkan Hellström.

Det kan tyckas konstigt att två så stora namn uppträder samtidigt, på en söndag rentav, men kollar du i kalendern står det snart ganska klart varför. Veckorna före jul är möjligtvis årets mest evenemangstighta tid med julkonserter och tillställningar om vartannat. Alla Sveriges kändisar vill ha en bit av kakan, framförallt med tanke på att den svenska publiken oftast drar på sig spenderarbyxorna och vill roa sig maximalt under december månad.

Både Håkan Hellström och Alex Shulman har välfyllda scheman och nu besöker de båda alltså Västerås under samma kväll. Håkan Hellström har mer än 20 år som artist i bagaget och släppte albumet ”Det kommer aldrig vara över för mig” tidigare i år. Albumet har tokhyllats på många platser i landet och på P3 Guldgalan i våras gjorde Hellström hat-trick när han tog hem prisen för ”Årets svenska låt”, ”Årets svenska konsert” och ”Årets manliga liveartist”.

Redan i somras brakade sångarens stora turné i gång och efter någon månads uppehåll i mitten av hösten så börjar den nu gå mot sitt slut. Västerås är en av de sista städerna som göteborgssonen besöker, vilket självklart väcker frågan; har Håkan sjungit slut på alla magiska toner och blåst ur sig det sista av sin utomjordliga energi?

Det verkar inte som det. När GP recenserade en av Hellströms konserter nu i veckan skrev de bland annat ”han bjuder alla på plats på en mastodontkonsert på två och en halv timme med hitkavalkader och ståpälsar” och spelningen fick fyra fyrar i betyg. När man tänker efter är det inte så konstigt. Med det framgångsrika nya albumet och premiären av självbiografiska filmen ”Känn ingen sorg” finns det inga tvivel om att Håkan är hetare än någonsin. Sist han besökte Västerås och Bombardier Arena gjorde han stor succé och mycket tyder på att de två år som gått sedan dess har fått en av Sveriges största artister att växa ännu mer.

På andra sidan nöjesbranschen hittar vi journalisten, författaren och medieentreprenören Alex Schulman som fått stor uppmärksamhet för sin självutlämnande enmansshow ”Älska Mig” under det gångna året. Schulman blev känd för svenska folket då han skrev provocerande inlägg på sin blogg på Aftonbladets webbplats som lästes av omkring 285 000 personer varje vecka under 2007. Sedan dess har han figurerat i många olika sammanhang, bland annat släppt böcker och drivit en egen talkshow. Nu lämnar han ut sig själv totalt i succéshowen ”Älska Mig” som handlar om självbekräftelsens baksida. Kantat med inslag om dagens sociala medier har föreställningen beskrivits som en show med ”smärtsamt hög igenkännlighetsfaktor”. Med humor och träffsäkerhet gör Schulman den sista föreställningen på turnén i Västerås samtidigt som han tillsammans med Hellström skapar en minst sagt varierad kultursöndag i gurkstaden.

Alex Schulman.

Mer läsning

Annons