Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtat bultar för countrymusiken

Countrybandet Haywireband från Västerås satsar på musikgenren från den amerikanska södern och släppte nyligen sitt första album, Haywirecountry.

Annons
Mikael Gottberg från Waywireband.

Konstellationen av västmanlänningarna Mikael Gottberg, Mikael Rosbäck, Stefan Embretsson, Anders Bovin och Gustav Larsson tog fart under 2010. De fick upp ögonen för countryn.

– Jag hade fått för mig att country var bra. De övriga var sedan tidigare ett band och var inne på samma spår så vi slog ihop våra idéer, berättar Mikael Gottberg, sångare i Haywireband.

Haywireband har inspirerats mycket av Keith Urban, countrysångaren från Nya Zeeland. Man beskriver sin musik som en rockigare variant av country.

– De som lyssnar på oss kanske inte tycker att det låter riktigt som country, men vi i Sverige är lite dåliga på country, säger han.

Det som lockar och fascinerar med just countrymusiken är att den är så välproducerad.

– Många musiker lyssnar på country. Det är en genre med fantastiska texter som man kan känna igen sig i. Oftast så finns det en berättelse.

Bandet har hunnit spelas på engelsk radio och även i dansk radio. Arbetet med att försöka sprida sin musik till countryns mecka USA och till Kanada är också i gång.

Haywireband tycker att responsen på debutalbumet har varit väldigt positiv och Mikael Gottberg hoppas på att musiken ska få fäste utanför Sveriges gränser.

– Jag vill att den ska spridas över hela världen, skrattar han.

Mer läsning

Annons