Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoffsten återkommer

Annons

I morgon kväll kommer Louise Hoffsten till Jazzens museum. Och det blir inte enda spelningen hon gör här i sommar. 1 september står hon på Summer in the city-festivalens scen.

Louise Hoffsten är ett välbekant ansikte på Jazzens museum i Strömsholm. Kvällens spelning blir den fjärde på fem år och hon är en artist som ofta drar mycket publik.

Liksom förra året har Louise sällskap på scenen av Claes Crona trio och hon tar också med sig jazzgitarristen Erik Söderlind.

Repertoaren lovar flertalet låtar från Hoffstens senaste skivor, Så Speciell och På Andra Sidan Vättern, men hon kommer också att sjunga lite Rock-Country-Blues samt låtar från The American Songbook.

I vintras var Louise med i SVT-produktionen Stjärnorna på slottet, där hon berättade öppet om sjukdomen MS som drabbade henne på 1990-talet.

Samtidigt som Stjärnorna på slottet visades på SVT släpptes Louise senaste skiva Looking for Mr God, hennes första på engelska efter två på svenska.

Albumet skrev hon tillsammans med låtskrivarna Stefan Örn och Sandra Bjurman, och resultatet blev en lite rockigare platta än hennes tidigare mer jazziga. Det är väl ingen högoddsare att material från den spelas på Summer in the city-festivalen. Medan hon håller sig till det mer jazziga i kväll.

Johanna Bister

Mer läsning

Annons