Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoffsten i välsynkad duo

När bluesdrottningen Louise Hoffsten drog till Memphis för tredje gången återvände hon med en samling Elvis-covers med stark personlig touch.

Annons
Glad bluesdrottning. Louise Hoffsten säljer sina Elvisskivor i pausen, tillsammans med pianisten Claes Crona.

Från vårens album Bringing out the Elvis plockar hon med sig några låtar till konserten på Jazzens museum och blandar upp med beprövade blues-och jazznummer tillsammans med stabila Claes Cronas trio, förstärkt med gitarristen Erik Söderlind.

Louise Hoffsten är som starkast i de djupt sugande blueslåtarna, där självklart också hennes munspel kommer till sin rätt, men röst och andning bär inte riktigt i de mer finkänsliga balladerna, som i Presleys Just Pretend.

Desto bättre då när hon går i välsynkad duo med Söderlind, som står för flera lysande pass, i bland andra rivigt medryckande A mess of blues och Heartbreak hotel.

Gitarristen fick också utrymme i en fantastiskt fin tolkning av Visa från Rättvik, där han bygger upp ett mustigt folkgroove innan låten skalas av allt utom temat i en njutbar slinga med basisten Anders Jonsson, innan Ack Värmeland du sköna slinker in.

Louise Hoffsten hade siktat in sig på en turné med en renodlad Presley-show i höstas, men fick förhinder och skapade istället konsertrepertoaren ”Elvis goes jazz”, med några av hans tidigaste låtar. Därmed införlivar hon hans musik med de traditioner hon själv stått i så länge – blues och jazz.

Mer läsning

Annons