Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humoreliten bjuder på skrattfest

Nu kommer Sveriges bästa komiker till Västerås. I kväll står Raw Comedy club, med prisade Marika Carlsson och Kristoffer Appelquist, på Konserthusets scen.

Annons
Skratta då, Västerås! Marika Carlsson är korad till Årets kvinnliga komiker. I kväll kommer hon till konserthuset tillsammans med de andra komikerna i RAW-gänget.

– Vi har verkligen höga förväntningar på Västerås. Vi var hos er i våras och det var sjukt bra, säger Marika Carlsson, som är med på Raws turné för andra gången och uppenbarligen ser fram emot att få kliva upp på Konserthusets stora scen igen.

– Ja, den publiken var en dröm för en komiker. Många härliga människor som ville ha roligt och som var generösa med skratten.

Nu beror det troligtvis inte bara på publiken om det blir en bra kväll i kväll. Det är ju trots allt årets roligaste ståuppare som gästar. Vid årets stand up gala i slutet av augusti prisades både Marika Carlsson och Kristoffer Appelquist, som också är med i Raw-gänget, som bästa kvinnliga respektive manliga komiker.

– Mårten valde oss till den här turnén långt före prisutdelningen så jag måste verkligen säga att han har näsa för det här. Likaså är han duktig på att plocka ihop personer med olika stilar så det blir något för alla när vi turnerar, berömmer Marika Carlsson Raws ”gruppledare” Mårten Andersson.

Själv är hon van att stå på scen både ensam och i grupp. I november är Marika Carlsson aktuell med En negers uppväxt, en föreställning som varit väldigt omdebatterad med anledning av namnet. Men innan dess är det fem föreställningar av superturnén med Raw som gäller. Och vilken typ av framträdande hon föredrar går inte att säga.

– Det ena behöver inte utesluta det andra. Fördelen när vi är i grupp är ju att man inte är ensam. Vi har kul tillsammans och stöttar varandra.

Precis som att skillnaden är stor på att uppträda i en nära krogmiljö jämfört med att fylla ett helt konserthus. Men även där har båda sina fördelar.

– Det är otroligt mäktigt att få stå inför så många och göra stand up på ett så fantastiskt ställe, samtidigt som det blir mer nära, svettigare och intimt på till exempel Norra Brunn. Allt är roligt på sitt sätt.

Mer läsning

Annons