Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I morgon väntar riksfinalen för Fuzz Experience

Bandet Fuzz Experience bildades så sent som i december, den 2 maj vann de länsfinalen i Livekarusellen och är klara för riksfinalen som äger rum i morgon.

Annons
Bandet består av Daniel Eriksson, Paul Hauki, Alma Berg och Gustaf Berg, på bilden saknas Patrik Hauki och Daniel Björkbacka.

Större delen av bandet Fuzz Experience är hemmahörande i Virsbo och humöret är på topp i replokalen när Fagersta-Posten kommer på besök.

Bakom sig har bandet några intensiva månader som deltagare i tävlingen Livekarusellen. Livekarusellen är en nationell musiktävling som anordnas av förbundet Studiefrämjandet.

Trummisen Daniel Eriksson berättar att Fuzz Experience bildades för att satsa på tävlingen.

– Jag och Björkbacka diskuterade att starta upp något rockigt och anmäla oss till tävlingen. Vi tog kontakt med sådana vi kände och har spelat med tidigare, säger han och syftar på Daniel Björkbacka i bandet.

Så i december, en månad innan tävlingens början, var bandet sammanställt.

Att exakt beskriva deras musik kan vara svårt då influenserna är många.

– Alla har sina egna band som de lyssnar på och det blir en blandning av det. Det är en blandning av rock, funk, blues och fuzz. Det är därför vi valde namnet Fuzz Experience, det betyder ungefär en luddig upplevelse, berättar Gustaf Berg som sjunger i bandet.

På sång hittas också Alma Berg, Gustafs syster. Just att bandet har två sångare ser de som en styrka.

– Vi ville ha något eget och speciellt och det blir det när det är två som sjunger och när vi har munspel med, säger Daniel Eriksson.

Gustaf Berg instämmer:

– Jag tror att vi spelar sådan musik som både äldre och yngre tycker är bekväm. Om vi till exempel skulle spela vanlig metal så skulle det inte gå lika bra.

Gått bra är precis vad det har gjort hittills för bandet i Livekarusellen, men resan dit har varit lång.

– Varje spelning har det varit något. Alma var till exempel magsjuk i finalen, berättar Gustaf Berg.

Att de skulle vinna finalen var ingen självklarhet. Efter juryns röstning låg de inte så bra till som de hade velat. Det var publikens röst som i slutänden avgjorde det hela.

– Vi var inte på första plats när juryn röstat, men sedan efter publikrösterna hade vi dubbelt så många röster som tvåan, berättar Gustaf Berg.

Vinsten i länsfinalen, som hölls i Kärrgruveparken i Norberg, har nu tagit dem till helgens riksfinal i Karlstad.

– Det ska bli kul att åka dit och spela och det ska bli kul att höra de andra banden, säger Daniel Eriksson.

Oavsett om Fuzz Experience vinner i riksfinalen eller ej är de överens om att de har bildat ett bra band som är värt att satsa på.

– Vi har flera spelningar framöver, bland annatpå Önstagården på Önstadagen och i Köping den 30 maj. Jag kan tänka mig att vi kommer att spela in i studio också så att vi har lite låtar vi kan skicka runt, säger Daniel Eriksson om framtiden.

Mer läsning

Annons