Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerande show av Balettakademien

Med en landsomfattande turné som examensarbete stannade Balettakademiens avgångselever till i Västerås på fredagskvällen.

Annons
Balettakademien satsade allt på scenen.

Showen går under namnet All in och de arton eleverna gav verkligen allt för en halvfull aula i Carlforsska.

All in har redan visats i Växjö, Säffle, Linköping och sist på tur efter Västerås väntar Stockholm. Innan det är dags för denna stora final bjöds besökarna igår på en generalrepetition innehållandes en frisk mix av bland annat jazz, street och modern dans.

Med ett flertal olika koreografer i ryggen presenterades redan under första numret ett kvitto på varför flera av dansarna gjort gästspel i bland annat Idol, Petra Mede Show och Idrottsgalan. Dränkta i ett dimhölje av rött ljus utför dansarna här en koreografi där hastiga och långsamma rörelser byter av varann vilket ger känslan av en film som spolas fram och tillbaka.

Totalt framfördes elva nummer och till de mest imponerande hör Gamla Godingar och Flock. I den sistnämnde projiceras inledningsvis videokonst av Liselott Wajstedt, en dyster film där en grupp renar har huvudrollen. Medan filmen rullar fylls scenen successivt på med dansarna som även de porträtterar renarnas lidande. När ett av hjortdjuren slaktas i filmens slutskede når även den känslomässiga dansen sitt slut.

I den betydligt mer lättsamma koreografin Gamla Godingar befinner sig dansarna på ett ålderdomshem med tillhörande rollatorer, fem i rad-spel och virknålar. När J Fives låt Modern Times bryter ut verkar åldringarnas dagliga dos vitaminer förväxlats med Extasy då krämporna istället byts ut mot explosiv glädje som kom att genomsyra hela föreställningen.

Mer läsning

Annons