Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen pristagare på Västerås hyllor

Ingen av de tre bokhandlarna i Västerås city har någon bok av Nobelpristagaren Mario Vargas Llosa i sina hyllor, enligt en rundringning VLT gjort. Men på biblioteket finns de att låna.

Annons

Men de båda Akademibokhandlarna i Gallerian och i Sigma och den nya Bokia-affären i Igor tänker förstås beställa hem så snart som möjligt. De flesta titlarna är dock slutsålda hos förlagen.

– Den enda som finns tillgänglig på svenska är ”Den stygga flickans rackartyg”, berättar Tanja Viberg, vikarierande chef på Akademibokhandeln i Sigma.

Börje Leander i Leanders antikvariat vid Stora gatan lyckades efter visst letande hitta en Vargas Llosa-bok - i sitt skyltfönster: Den sanna berättelsen om kamrat Mayta, som gavs ut på svenska 1987.

– Han har ju varit med i diskussionerna förr men i år har han inte nämnts så mycket. Det var lite överraskande för oss som pysslar med litteratur, säger Leander om Mario Vargas Llosa.

Den som inte vill vänta på förlagens nyutgåvor kan gå till Västerås stadsbibliotek som har ett 40-tal böcker i sina hyllor, varav cirka 15 är på svenska. De flesta av de övriga titlarna är på spanska.

Annons