Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget brott på Elba av Björn Carlsson

Annons
Björn Carlsson. Foto: Tony Persson/VLT Arkiv

VLT skrev under början av sommaren att krögaren och restaurangarrangören Björn Carlsson anmälts för brott mot ordningslagen. Statsåklagare Bengt Kulin uppger nu att två av förundersökningarna har lagts ned.

Vilka är nedlagda?

- Det gäller ett par ärenden på Elba där brott inte kunde styrkas. Det handlade om tillståndet och hur det skulle tolkas. Dels var det lite oklart om det avsåg dans i tält. För det andra att man skulle ha tagit in för mycket gäster.

Men fyra ärenden är fortfarande öppna för förundersökning.

– Jag kan säga som så att det finns ett par stycken där det eventuellt kan bli fråga om åtal, jag säger inte mer än så. Det har funnits skäl att gå vidare och bevisläget är enligt min uppfattning gott.

Vad förundersökningarna gäller vill inte Bengt Kulin ange men han uppger att de ¿ska vara klara under oktober och att beslut ¿då kommer att fattas om åtal ska väckas ¿eller ej.

Björn Carlsson är lättad.

– Det är inget kul att känna sig uthängd som en brottsling så det är naturligtvis jätteskönt. Jag vet inte vad jag ska säga om den andra skiten, det får jag ta när det kommer. Har jag gjort något brottsligt får jag stå för det. Det här har kostat både mig och min familj mycket. Men det är ingen idé att vara bitter.

Mer läsning

Annons