Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intelligent, modigt och roligt

Svensk ståuppkomik har aldrig varit så politisk som i Magnus Betnérs och Soran Ismails gemensamma show. Och sällan så rolig heller.

Annons

Soran Ismail har en förmåga att hamna i hetluften utan att bidra så mycket själv. Är det inte järnrörsgrabbar som muckar på McDonalds så är det en radiochef som påstår att han vill mörda sverigedemokrater.

Hans avhopp från Sveriges Radio fram till valet har trissat i gång proffstyckarna. Själv tycks han vara den som tar det lugnast av alla. Kommentarerna vid gårdagens Västeråsbesök blev mest några ironier om mediepådraget.

Föreställningen började med Magnus Betnér som ju i svensk ståuppkomik spelar rollen som Den arge. Det gör han övertygande, även om en del av effekten nog avtar för varje gång man ser honom.

Hans måltavlor är pladdrande konsulter, journalister (”lobotomerade 23-åringar”) och kändisfixering. Han inledde starkt, svackade lite i mitten men avslutade starkt med Sverigedemokraterna.

Soran Ismail är snarare Den lågmält smarte. Han är resonerande, höjer inte rösten, litar till sitt distinkta manus.

Han vågade sig på rätt långa allvarliga partier, till exempel om varför det inte är ok att säga svarting, men det blev också många förlösande skratt.

Vem var bäst? En smaksak, båda är urskickliga komiker som hade publiken med sig hela vägen. Intelligent, modigt och roligt.

Mer läsning

Annons