Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiv Carola på besök

Det började med barndomsbilder på Carola med familjen på stor duk över ridån, fortsatte med filmsnuttar från forna framträdanden och karriärstarten 1981 i Hylands hörna.

Annons
Suspicious minds. Carola drog igång sin show med full styrka direkt från början, på högsta volym och starkt uppbackad av kör och orkester blev det en Elvislåt som inledde. Men både Barbra Streisand och Elvis mer känslosamma hits fanns också med på Carolas repertoar. Hennes klädbyten var nästan lika många som låtarna och de rullade på i hett tempo, tack vare sparsamt mellanprat.

Showen är grundad på privat nostalgi, en hyllning till Carolas föräldrar, men framför allt deras kärlek till Elvis och Barbra Streisands musik, som Carola växte upp med.

När bildvisningen var över fylldes scenen av rök, starka strålkastare lekte runt i salong och på scen och ur dimman stegade en tufft skinnkappeklädd Carola på skyhöga klackar och inledde starkt med Elvislåten Suspicios minds och mer Elvis skulle det bli under kvällen.

– Jag firar minnet av min mamma och pappa och de artister de tyckte allra mest om, de två legenderna Elvis, som pappa alltid sjöng och Barbra Streisand, som mamma beundrade så mycket, sa Carola och fortsatte med Barbras I am a woman in love.

Carola bytte kläder ofta och blixtsnabbt, under skinnkappan, som hon krängde av sig i dunklet på scenen,hade hon ett glittrande långt fodral till låten A star is born.

Hon uppmanade publiken att vifta med armarna, hon gick längs scenkanten och handhälsade och uppmanade till allsång i refrängerna.

Låtarna avverkades elegant och med inlevelse i olika scenerier. Hon satte sig i en röd sammetsdivan, drack en klunk ur ett vackert glas, tog en vit ros i handen och sjöng Barbras Evergreen, Like a rose under the April snow.

Så fick hon hjälp att ta av sig skorna och bytte till vita rullskidskor, drog upp klänningen till en slits och rullade lite darrbent men glatt över scengolvet, Happy days are here again.

På scenen fanns förutom orkestern även en kör, som fick ta generöst med plats, i flera nummer inte bara svängande bakom mikrofonerna på sidan om.

De sjöng duett med, eller sida vid sida, med Carola. Tempot var intensivt mest hela tiden.

Mer läsning

Annons