Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag ska sätta dit er västeråsare"

Ann Westin gästar Västerås Comedy Club på onsdagskvällen – och hon är redo att ta gnällbältet med storm.
– Det var länge sedan jag var i Västerås och jag tror jag är behövd, säger hon.

Annons

Ann Westin har korats till årets kvinnliga komiker två gånger och medverkat i tv-program som Time Out och Sing-A-Long. Mest känd är hon för sin stand-up och på papperet tycks det inte finnas någon kvinna i vårt avlånga land som underhåller bättre än henne. Kanske är det precis vad alla höstdeprimerade västeråsare behöver – en go och glad göteborgare.

- Men tänk om vi göteborgare gnäller massor när ingen ser och ni i gnällbältet är glada när ingen ser, säger hon skämtsamt.

Känd för sitt kroppsspråk och kvalitativa material tror sig Ann kunna bjuda på något utöver det vanliga. Det är aggressivitet, bitterhet och en gnutta hämndlystnad.

- Jag är nog en ganska annorlunda komiker, något folk inte sett förut, säger hon.

Just hämndaspekten är extra aktuell, då hon satte upp succéföreställningen Hämnd på Mosebacke i fjol. Till våren börjar showen turnera.

- Det blir inget material från Hämnd i kväll men jag ska nog lyckas skrapa fram lite skandaler och sätta dit er västeråsare ändå.

Efter att ha bott ett år i Eskilstuna är hon ganska familjär med Mälardalen, men det var länge sedan hon uppträde i Västerås. Många har bett henne att återvända och i kväll är det alltså dags.

- Jag hoppas alla som tjatat på mig ser till att dyka upp nu också.

Kvällens program är stjärnspäckat och varierat med bland annat Anders Celin, Tore Kullgren och amerikanen Ryan Bussell.

- Anders Celin är sjuk i huvudet och de andra bidrar till bra variation. Det kommer bli en jävligt rolig kväll, avslutar Ann Westin.

Mer läsning

Annons