Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert med ljuva sånger och små spratt

Det doftade jul om konserten med de tre väninnorna Sonja, Shirley och Sanna när de nu gör sin tredje julturné tillsammans.

Annons

De har ett inarbetat koncept och det håller den här tiden på året.

En pampig scendekor med silverglänsande trappa att glida sjungande ner för. Glittrande fond och damernas ofta skiftande och vackra kreationer, bidrog till helgatmosfären. Deras för året två nya manliga artister på scenen, Björn och Brandur, bröt med sina insatser av det som annars hade kunna bli alltför ljuvt och sockersött.

Eftersom kvällens konsert var utsåld gavs det på eftermiddagen en extrakonsert. Salongen var inte fullsatt, men de många som var där bidrog också till stämningen med applåder och skratt, det senare speciellt åt.

Björn Kjellman som var lite av kvällens joker, med flera lustiga inslag. Men även med skönsång, som Fredrik Åkares morgonpsalm. Bland det första han roade publiken med var som ensam barber-shopsångare. Men han fick snart med sig sångerskorna och den ännu ganska okända artisten Brandur från Färöarna, så det blev barbershop som det brukar låta.

Artisterna berättade var och en om sina personliga jultraditioner, Björn gick även bakåt i tiden från vinterblot till nutid, till exempel varför det numer förekommer elljusstakar i fönster i större delen av världen. Svaret är Ikea.

Sonja, Shirley och Sanna har fantastiska stämmor och de fick vi höra i finstämda sånger som lade en lite mer allvarsam stämning över salongen. Men det avbröts av ett potpurri, Hej tomtegubbar, Sankta Lucia i annorlunda tappning och med låtar vi känner väl igen från Disneykavalkaden med kortfilmer på julafton. Björn förställde bland annat tjuren Ferdinand och klättrade över stols-ryggarna ut blad publiken i mörkret. Han ville ju inte vara bland de andra tjurarna.

Brandur hade tidigare presenterat sig med egen låt på färingska ackompanjerande sig själv på gitarr. Inte för att man kunde förstå ett ord av det musikaliska budskapet, men det lät bra.

Mer läsning

Annons