Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstmuseets chef slutar i protest

(Uppdaterad 13.00) Chefen för Västerås konstmuseum Susanne Eriksson har sagt upp sig i protest mot museets små resurser.

Annons
Efter mindre än två år slutar Susanne Eriksson som Konstmuseets chef.

På grund av oenighet med sina överordnade i Västerås stad slutar hon med omedelbar verkan. När VLT når henne håller hon på att packa ihop sina saker.

- Jag har en annan uppfattning när det gäller drift av museet. Jag känner inte att jag kommer längre här.

För Västerås stad är avhoppet ett tungt avbräck. Susanne Eriksson tillträdde som Konstmuseets chef så sent som i början av 2009. Nu i höstas flyttade Konstmuseet tillsammans med Länsmuseet till nya lokaler på Karlsgatan..

Enligt Susanne Eriksson finns inte tillräckliga medel för att driva museet i de betydligt större lokalerna.

- I princip sedan jag började här har jag varslat om diskrepanserna mellan de luftpastejer man har i visioner i förhållande till vad man sedan i ett skarpt läge är beredda att satsa.

Staffan Rune, kulturchef i den kommunala utförarorganisationen Proaros, säger att det är tråkigt att Susanne Eriksson slutar. Han bekräftar att det funnits olika åsikter mellan honom och Susanne Eriksson i planeringsarbetet inför 2011.

- Man måste acceptera de ramar som finns och det kan vara en fråga där vi har olika syn, säger Staffan Rune.

Nu ska jakten på en ny museichef inledas. Tills vidare går intendenten och biträdande museichefen Karin Levander in som chef.

Annons