Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kosmiskt kärleksparty

När Thomas di Leva bjuder in sina fans till ett kosmiskt kärleksparty spelar inte så mycket annat någon roll. Inte alla de slitna fraserna, de snabbt hopkomna låtarna eller lättformulerade sanningarna. Inte heller temposänkande småfniss, fåniga hyss och osorterat mellansnack.

Annons
Välkommen hem. Thomas Di Leva vet exakt var han har sin publik och släpper in dem i allsång och småsnack. I går fyllde han Konserthuset med sina texter om kärlek och längtan.

Han kastar sig ut i famnen på publiken denna kväll, den andra i hans 30 orter långa vårturné. Och publiken tar emot. I den värmen är han hemma och trygg.

Och det är ju oförargligt, när man tänker efter. Vem vill inte följa sitt hjärta, leva sin dröm eller bekämpa sina rädslor? Det är så allmänmänskligt och gott. Och emellanåt svänger det faktiskt också, särskilt när gitarristen Anders Lundström får ta plats.

Många av låtarna plockas förstås ur den färska cd-n Hjärtat vinner alltid. I låten Tiger handlar det just om rädslorna, att bekämpa känslan av att vara instängd med ett vilddjur.

I den finstämda Sofie, en hyllning till flickvännen, samlar sig Di Leva till en förtätad insats, fullt trovärdig. Och i Höj dig över dem kan spåras en känga till kritikerna – kanske de han säger att han ”skiter i!”. ”För det är ju ni som är mina kritiker!”, ropar han till ett fullsatt Konserthus, som gladeligen sjunger med, kan varenda text, gör vågen, klappar i takt och jublar.

En färsk höjdpunkt och karriärstärkare, inte bara för sångerskan September, utan även för Di Leva blev ju den musikaliska doku-såpan Så mycket bättre. Klokt nog har han tagit med sig Berghagens Sträck ut din hand på turné.

I den höjer han äntligen tempot, ger sig ut bland publiken – och slår av när det är som bäst. Men innan han går ”i frid i sin själs atmosfär” bjuder han på extranumret Mirak-let.

Det är bara att konstatera: Hjärtat vinner alltid. Eller publiken.

ANN LYSTEDT

Vad: Thomas Di Leva

Var: Västerås Konserthus

När: I går kväll

Mer läsning

Annons