Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristiansborgs lag vann låtskrivarfestival

En låt om tredje världskriget gick segrande ur striden. På torsdagen avgjordes Låtskrivarfestivalen i Konserthuset.

Annons
Årets vinnare. Bandet Fighting Ammo från Kristiansborgsskolan vann årets upplaga av låtskrivarfestivalen med låten Last to be around. Från vänster: Michaela Myhrvold, Emelie Lundmark, Hedvig Morén, Nelly Hoflin, Ebba Hedin, Hugo Dalson och Mattias Björklund.

Nio högstadieskolor medverkade när den femte upplagan av Låtskrivarfestivalen arrangerades i Konserthuset på torsdagen.

Reglerna är enkla. Tävlingslåten ska vara skriven av eleverna och de ska själva framföra bidraget.

Under dagen har det varit två skolföreställningar och efter kvällsföreställningen ska en vinnare utses. Först ut är Fryxellska skolan med låten Trying som till slut hamnade på en hedrande andraplats.

De flesta låtar är lite lugnare och handlar om kärlek. Persboskolan väljer en annan väg. Med distade gitarrer och mörk skriksång sticker de ut från mängden.

När alla skolor har framfört sina bidrag uppträder elever från Nybyggeskolan med förra årets vinnarlåt. De får sedan i uppdrag att räcka över vandringspriset, en guldmikrofon, till årets vinnare.

Sedan konstaterar juryn, som består av två elever från varje skola, att det har varit svårt, att alla bidrag är ”grymma” men att de är nöjda med sitt val. Eleverna från Kristiansborgskolan ser förvånade ut när de vinner.

– Det var oväntat men jätteroligt. Det fanns väldigt bra konkurrenter, säger Mattias Björklund, en av sångarna.

De spelar låten Last to be around en gång till och uppmanar den klappande publiken att sjunga med. Texten handlar om tredje världskriget.

– Många länder har kärnvapen och om det blir krig kommer det inte att sluta väl, säger Mattias Björklund.

Annons