Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare polisutreds för ordningsproblem

Krögaren och konsertarrangören Björn Carlsson i Västerås utreds av polisen efter fem anmälningar om misstänkt brott mot ordningslagen.

Annons

– Inom de närmaste två veckorna ska jag redovisa fyra av de fem anmälningarna till åklagare, förklarar utredaren Mattias Berglund Stjärnesund vid Västeråspolisen.

Vad utredningen kommit fram till så här långt vill inte Berglund Stjärnesund kommentera utan hänvisar till förundersökningssekretessen.

Bakom anmälningarna ligger, enligt vad VLT erfar, att Björn Carlsson i alla delar inte levt upp till sina åtaganden vad gäller bland annat konsertarrangemangen. Det finns nämligen en plikt för en arrangör att anmäla varje konserttillfälle i förväg till polisen.

– Han har satt i system att slarva med detta, något som i många stycken gör polisens arbete ohållbart, säger en källa med insyn i utredningarna.

Björn Carlsson, som driver bland annat Sigurdsgatan 25, menar att det sedan en tid tillbaka pågår någon form av hetsjakt mot honom, både som person och arrangör:

– Flera av ärendena handlar om studentfesten på Elba förra året, konstaterar Björn, som inte är bekväm med att ha detta hängande över sig:

– Nej, det hämmar allt jag företar mig. Tänk dig själv in i situationen att vara brottsmisstänkt.

För en tid sedan ifrågasatte kommunens tillståndsenhet den privata 20-årsfest som arrangerades på Sigurdsgatan 25 och som VLT skrev om den 31 maj i år. Kommunen krävde in en förklaring från Björn Carlsson.

I sin förklaring, som nu nått tillståndsenheten, skriver Björn Carlsson bland annat ”Vår bedömning och överenskommelse med gästen var att vi enkelt skulle kunna ha uppsikt över gästerna och på så vis säkerställa att ingen av de minderåriga fick tillgång till alkohol”.

- På något vis har jag hamnat i en omöjlig sits, kommenterar Björn Carlsson, och fortsätter:

– Polisanmälningarna, och den här historian, har tillsammans vänts mot mig så att jag inte fått tillstånd till alkoholservering i slutet sällskap under fotbolls-EM.

– Frågan är om Konserthuset vid varje konsert anmäler detta till polisen, frågar sig Björn Karlsson.

Mer läsning

Annons