Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kuta och köra i farsernas fars

De är alla överens – det här är farsernas fars. Och nu ska den spelas på Västmanlands teater i Västerås.

Annons
ENSEMBLEN. ANDERS BERGLUND, ANDREAS SKÖLD, BENGT LARSSON, BILLY NILSSON OCH AYLA KABACA SKA ALLA STÅ PÅ SCENEN NÄR KUTA OCH KÖR HAR PREMIÄR I FEBRUARI NÄSTA ÅR. SAKNAS GÖR HANS WIGREN OCH KAJSA EKSTRÖM.

Bakom initiativet stå Nöjesindustrin AB, med bland andra välkända regissörerna Bengt Larsson och Billy Nilsson i styrelsen.

Pjäsen det handlar om är Kuta och kör som ursprungligen sattes upp av Ray Cooney i London 1983. Nu har Nöjesindustrin fått de svenska rättigheterna och sätter upp farsen med idel lokala ansikten i rollerna – och Ayla Kabaca, känd bland annat från Bolibompa och Barnens allsång på Skansen.

– Det är så fantastiskt roligt att få hitta Ayla! Det har jag längtat efter sedan vi spelade tillsammans på Värmlandsoperan, utbrister Billy Nilsson och erkänner samtidigt att den här gången ska han och Bengt Larsson både regissera och själva stå på scenen.

Huvudrollen som taxichauffören John Smith, som gifter sig med två kvinnor, görs av Andreas Sköld. Hans hjälpsamme kamrat Stanley gestaltas av Anders Berglund. Ayla Kabaca och Kajsa Ekström är de två fruarna. Hans Wigren gör comeback på teatern som en av poliserna, Bengt Larsson är den andre. Billy Nilsson spelar granne till en av fruarna.

– Det kan låta lite gubbigt med en karl som har två fruar. Men i själva verket handlar det om att John är så extremt konflikträdd att han inte klara av att säga nej. Det är en väldigt välskriven historia.

– En bra fars är som en symfoni. Det finns inget utrymme för egna tolkningar, timingen är allt, konstaterar Andreas Sköld.

21 december startar repetitionerna av Kuta och kör och då räknar ensemblen med att få öva direkt med Charlie Hellbergs scenografi, som sägs vara en orgie i 80-tal då farsen ska utspelas i ursprungstid. Premiär blir 2 februari nästa år.

ÅZA FORSMAN

ENSEMBLEN. ANDERS BERGLUND, ANDREAS SKÖLD, BENGT LARSSON, BILLY NILSSON OCH AYLA KABACA SKA ALLA STÅ PÅ SCENEN NÄR KUTA OCH KÖR HAR PREMIÄR I FEBRUARI NÄSTA ÅR. SAKNAS GÖR HANS WIGREN OCH KAJSA EKSTRÖM.

Mer läsning

Annons