Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ladies Night öppnar i Västerås

Fem killar intar scenen när Ladies night firar femårsjubileum. Men Martin Stenmarck har i år en mindre roll i det hela än vad han haft tidigare.

Annons
Flickornas pojkar. Martin Stenmarck, Måns Möller, Andreas Johnson, Stephen Simmonds och Brolle har premiär i Västerås. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

För femte året i rad beger sig Ladies night ut på turné för att underhålla damer runt om i landet. Premiären har de på fredag i Västerås.

Den här gången tar showens ständige stjärna, Martin Stenmarck, ett steg tillbaka och låter Andreas Johnson vara den som får ta mest utrymme på reklamaffischerna.

Stenmarck är mitt uppe i förberedelserna av en egen julshow, och missar 6 av totalt 20 Ladies night-föreställningar.

– Jag har varit så förknippad med Ladies night, och det har varit väldigt roligt. Men för mig var det extremt viktigt att få göra den här julshowen. Hur det blir nästa år eller året efter det har jag ingen aning om. Jag tycker att det är häftigt att Ladies night har blivit så starkt, det är inte artisternas namn det hänger på nu.

Andreas Johnson nickar instämmande:

– Konceptet är ju större än oss artister. Vi är alla utbytbara. Ingen av oss skulle på egen hand kunna sälja ut två Globen på rad.

Förutom Martin Stenmarck och Andreas Johnson består årets ensemble av Brolle, Måns Möller och Stephen Simmonds. De tre sistnämnda är nya i sammanhanget medan Andreas Johnson var med redan i förra årets upplaga.

– I år är temat partaj, och det passar rätt bra eftersom publiken är där för att ha kul. Sedan har Måns drivit igenom att vi ska ha ett boybandmedley, och jag gör allt för att stoppa det, berättar han.

– Jag har aldrig fått stå längst fram inför skrikande kvinnor, så nu jävlar ska det vara boyband, fyller Måns Möller snabbt i, och börjar belåtet nynna på en gammal Backstreet Boys-hit.

Måns Möller kommer också att bjuda på ståuppkomik, där han bland annat ”skojar lite om mansrollen”:

– Jag ska prata om hur det är att vara nybliven singel, och så ska jag komma fram till vad kvinnor egentligen vill ha. Jag har gjort en analys av det kvinnliga könet. Det kvinnliga släktet, alltså, förtydligar han.

Den som hoppas på naket lär bli besviken. Det hela är ”väldressat”, enligt Andreas Johnson. I stället utlovas överraskningar av annat slag:

– Ladies night bygger mycket på humor och värme. Jag tror att vi allihop går in för att släppa sargen och våga oss in på områden där vi kanske inte varit förut.

Mer läsning

Annons