Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låten kom sist men Melanie är taggad

Låten Glow skriven av bland andra västeråsmusikern Melanie Wehbe kom alltså sist i Melodifestivalens andra deltävling på lördagen.

Annons
Melanie Wehbe.

Hallå, Melanie Wehbe, vad hände? -Vad som hände? Vi tog hem allt!

Melanie Wehbe skrattar när VLT hittar henne när hon är på väg hem till Västerås från Stockholm efter lördagens tävling. Låten Glow framförd i ett magnifikt nummer av Manda Nilsénius i Rapunzel-fläta, tyllklänning uppbackad av violonister i Avatar-längd, kom på åttonde och sista plats i Linköping.

-Vi gjorde det vi skulle. Manda gav sitt allt. Jag älskar numret och låten, älskar allt. Men på något sätt nådde vi inte fram helt. Men vi är jättenöjda med numret!

Har ni analyserat placeringen?-Jag hade faktiskt lite hopp om att vi skulle komma på sjätte plats men när det stod en åtta där slutade vi analysera, festade loss och hade världens roligaste kväll.

Men vi kan väl analysera lite ….vad är det som slår ute i stugorna?-Sanna Nielsen är ju väldigt folkkär och igenkänd. Det var lite självklart att hon skulle gå vidare. Manda är ju ett okänt namn. Och vad gäller textens budskap så vänder det sig till en yngre publik och kanske inte alla i den målgruppen har möjlighet att rösta. Men budskapet i låten är det finaste jag vet och jag hoppas att många tog till sig det som Manda levererade.

Vad gör du på måndag?-Jag ska faktiskt sova så länge jag bara kan, smälta allt. Det här har varit en så otrolig upplevelse, jag har fått många kontakter och så mycket ny energi av alla. Det har varit riktigt kul. Nu ska jag gasa och sikta framåt!

Manda uppträder vid Melodifestivalens deltävling två i Cloetta Arena med låten 'Glow' som västeråsaren Melanie Wehbe varit med och skrivit.

Mer läsning

Annons