Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låtskrivarna visar upp sig

På onsdag är det dags för Låtskrivarfestivalen. Elever från åtta högstadieskolor i Västerås tävlar på Konserthusets scen. Caroline Hedqvist från Skiljeboskolan har skrivit en egen popballad som hon repeterat med sina kompisar. De ska vinna, säger hon.

Annons
I rep-lokalen. Gänget från Skiljeboskolan framför ett av åtta bidrag i kvällens Låtskrivarfestival. Caroline Hedqvist har skrivit låten ”Brilliant Souls”. På trummor Moses Muwanga, keyboard Daniel Holgersson och William Lindfors på bas.

Musik. Ja, det gäller givetvis att ha självförtroende i underhållningsbranschen.

Låtskrivarfestivalen, ett arrangemang med tyngd, är Västerås svar på Melodifestivalen. Festivalen arrangeras för åttonde året av Västerås kulturskola, Västerås stad och Västmanlandsmusiken.

Att vinna en låtskrivar-festival kan leda långt. Det vet förra årets vinnare Larisa Cof, som nu går nionde klass på Rönnbyskolan. Efter vins- ten blev blev hon erbjuden att delta i UKM, Ung kultur möts, hon har blivit omskriven i bosniska tidningar och sjungit i bosnisk tv, eftersom hon har bosniskt påbrå och kan språket. Hon sjunger på dop, bröllop, hon sjöng på nationaldagen på Djäkneberget och hennes klipp från festivalen på Youtube har 13 000 visningar.

Förra året kom Caroline Hedqvist på Skiljeboskolan på andra plats. Nu tänker hon och kompisarna knipa förstaplatsen, säger hon kaxigt och skrattar.

– Vi ska framföra en låt som jag har skrivit. Den heter ”Brilliant Souls”, en ganska lugn popballad, säger Caroline som i år dragit ihop kompisarna Daniel Holgersson på keyboard, William Lindfors på bas och Moses Muwanga på trummor.

Föreställningen i morgon är offentlig. En jury bestående av elever korar vinnaren.

Mer läsning

Annons