Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättsmält och mysigt av Pernilla

Kompetent vispop visseligen, men det är också problemet. Så tycker VLT:s recensent om Pernilla Anderssons turnépremiär i Västerås på fredagskvällen.

Annons
Pernilla Anderssons turnépremiär var trivsam men utan udd.

Antingen är Pernilla Andersson en ulv i fårakläder eller så har Dregen bomull och mjukglass under all kajal och tatueringar. Opposites attract och parets privatliv lämnas bäst därhän. Nu till turnépremiären.

Med skivan Ö sveper orkanen Pernilla över Sveriges fastland en tid framöver. Inga tak kommer dock att lyftas och inga hak riskerar att vändas upp och ned. Andersson bjuder visserligen på kompetent vispop men det är just det som är problemet.

Likheterna med andra svenska artister är oändliga och det är främst i en Plura-cover samt i låten Johnny Cash Nina P som musiken sticker ut från Sveriges vispop-gröt. Mellan låtarna ägnar Pernilla stor del av tiden till att stämma gitarren och att oproffsigt nog reta sig på en pratglad man i publiken.

Flera låtar lovar inledningsvis om John Mayer men flyter över i Winnerbäck och man blir snabbt besviken. Även om minnet av uppträdandet snart är som bortblåst är det en mysig spelning för det fåtal besökare som slutit upp.

Tony Lorenzi

Mer läsning

Annons