Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Let’s Dance-Simon akut till sjukhus

Vilken kyss! Danshoppet gick snett under träningen på måndagsmorgonen. Västeråsaren Simon Kachoa tvingades byta lokal - från träningsstudio till sjukhussal

Annons
Trots den brutna näsan håller Simon Kachoa humöret uppe.

Ett klipp på tv4 visar hur olyckan i morse gick till. Simon Kachoa, som i fredags gick från att vara känd som Biggest loser-Simon till att bli Let’s Dance-Simon, tog rejäl sats och sprang rakt emot täningslokalens spegelvägg. Ansatsen blev väl kraftfull. Simons nävar missade den stång i taket som han skulle fatta tag i. Han slog i stället i ansiktet – först i stången och därefter i spegeln.

-Jag blev livrädd. Det kändes som om hela ansiktet låg på golvet, berättar Simon för VLT om fallet.

Resultatet: blodspillan, fula sår och krossat näsben. Under dagen plåstrades han om på Karolinska Universitetsjukhuset i Stockholm och lade upp en hälsning till sina fans på Facebook.

-Sitter och väntar på att de ska knäcka tillbaka min brutna näsa och sy några stygn, sen är jag nog tiptop igen. Så lätt blir inte Let's Dance av med mig!

Läkarna knäckte mycket riktigt tillbaka näsan, och sydde sår i ansiktet. Innan fredagens tv-dans väntar dessutom ett återbesök för ytterligare en justering av näsbenet.

-Läkarna säger ändå att jag haft tur, hela näsan hade kunnat gå av om jag träffat några centimeter annorlunda.

Vid tretiden på måndagseftermiddagen fick han lämna sjukhuset.

-Jag är trött. Läkarna säger att det kommer att svullna upp mer, att det kan bli svårt att andas och träna de närmaste dagarna, säger Simon med en röst påtagligt påverkad av svullen näsa.

Beskedet är förstås en rejäl knäck för tävlingsmänniskan Simon, som dock inte låter sig nedslås helt av olyckan.

-Jag är i träningslokalen nu. Jag hade tänkt att träna en stund, men min partner har åkt. Hon hade väntat länge och skulle iväg och jobba. Nu säger alla här att jag borde vila, men jag vill gärna träna. Min vilja är nog starkare än mitt förnuft, säger Simon.

Simon Kachoa vann förra årets Biggest Loser. I fredags sändes första avsnittet av årets Let’s dance i TV 4, där Simon är en av deltagarna. Simon och hans danspartner Elisabeth Novotny fick fin respons för sin slow fox.

-Din känsla var 100 procent äkta, sa Tony Irving till Simon efter premiärdansen.

Juryns poäng gav Simon och Elisabeth en delad fjärdeplats. I säsongpremiären kunde ingen deltagare åka ut, men på fredag 7 mars är det dags för första deltagare att lämna programmet.

Mer läsning

Annons