Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loreen hyllades på Hötorget

Tusentals människor samlades på tisdagskvällen på Hötorget i Stockholm för att fira Eurovisionvinnaren Loreen.

Annons

Från en tillfälligt uppbyggd scen ovanpå Sergelbiografens tak såg hon ut över folket som samlats.

- Jag älskar er så mycket! ropade hon.

Det var en lycklig Loreen som stod där på taket och såg ut över de människor som samlats för att hylla henne.

Redan en timme innan firandet började samlades fans framför det järnstaket som spärrade av Hötorget framför Hötorgshallen och Sergelbiografen. Två av dem som tagit sig dit var västeråsaren Jessica Andersson och Daniel Norman, som bott tio år i Västerås fram till nyligen.

Varför åkte ni hit?

- Vi var här i Stockholm och skulle ses. Så fick vi höra talas om det här och då var det givet att gå hit. Man älskar ju Loreen, sa Jessica.

- Jag tycker att hon är jättebra. Låten är inte Wow, för mig. Men den är bra. Och Loreen är fantastisk. Det som är så kul är att hon är den hon är. Hon kör sin grej, sa Daniel.

Firandet inleddes med att Arméns musikkår marscherade in och hyllade Loreen genom att spela sin version av Euphoria.

Så fort Loreen själv visade sig på taket och vinkade ner mot alla människorna steg jublet mot skyn. Artisten intervjuades av programledaren Nassim Al Fakir och på en storbildsskärm nere på marken visades videoklipp från svenska melodifestivalen och Eurovisionfinalen i Baku.

Loreen bara log när klippen spelades upp, särskilt när omröstningen och orden Sweden - 12 points spelades upp på skärmen.

Även melodifestivalsgeneralen Christer Björkman och Thomas G:son, som skrivit låten Euphoria tillsammans med Peter Boström, kom förbi uppe på scenen för att intervjuas av Nassim Al Fakir. Björkman passade på att ge en känga till Sverigedemokraterna som tidigare i veckan ifrågasatt Loreen som Sveriges bidrag.

- Nu börjar vi planera Eurovision 2013, och vi ska göra det inte bara till Sveriges största musikfest, utan till Europas största folkfest. Där allting bygger på våra värderingar som vi har i det här landet - där alla är lika mycket värda, sa Björkman och Loreen höjde pekfingret i luften och ropade:

- Exakt!

En stund senare fattade Loreen mikrofonen och sjöng sitt vinnande bidrag Euphoria inte bara en utan två gånger för alla som samlats. Till hennes ära.

- Tack för att ni kom. Det här ska jag ta med mig for the rest of my fucking life, sa den västeråsfödda artisten.

När jublet blev som störst höll hon handen över hjärtat och visade mot knytnäven mot bröstkorgen att det klappade hårt där inne. Tydligt rörd.

Vilket man kan förstå.

Prick halv åtta avslutade Loreen sin visit och lämnade taket. Enligt hennes manager for hon direkt till Arlanda för att ta sig till London och spela in en tv-show.

Gillar Loreen. Västeråsarna Jessica Andersson och Daniel Norman gick till Hötorget för att titta och lyssna.

Mer läsning

Annons