Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loreen: Klart jagvill till Globen

Loreen kavlar upp ärmarna. I kväll avgörs Andra chansen i Sundsvall.

Annons

- Det är klart att jag vill till Globen!

Det finns bara två finalplatser kvar i Melodifestivalen 2011, i kväll avgörs vilka bidrag som tar sig till Globen och det enda som är säkert att vad som helst kan hända.

VLT är på plats i Sundsvall och följde Västeråsartisten Loreen under fredagens repetitioner. 27-åringen går ut som bidrag nummer tre med sin låt My Heart is Refusing Me och duellerar mot Sara Varga och bidraget Spring för livet.

Genrepet bekräftade att det kommer bli en jämn kamp mellan de två helt olika artisterna. Både levererade nästintill felfritt och både fick publiken att jubla.

- Jag har ju blivit kallad skräll och att det är otippat att jag gick vidare till Andra chansen men man ska inte underskatta sin publik, jag tror att folk lyssnar med hjärtat även om det är en svår och djup låt.

Loreen kallar sig själv för en outsider, och menar att hon varit det sedan barnsben. Hon gillar att vara för sig själv och säger att hon aldrig förstått sig på sociala koder och jantelagen.

- Jag har en förkärlek till melankoli.

Om svenska folket vill ha med en outsider i Melofinalen eller inte återstår att se ikväll.

- Det är lite läskigt! Varga sjunger på svenska och tar upp ett ämne i sin sång som engagerar många. Jag vet inte hur det kommer att gå men jag hoppas att det går bra, det är klart att jag vill till Globen.

Vad gör du om du får en finalplats?- Då skulle jag fan börja böla! Det vore en sådan bekräftelse - att ett freak kan funka!

Mer läsning

Annons