Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loreen startar i mitten

Loreen hamnade mitt i fältet när startordningen till semifinalerna i schlager-EM i Baku lottades på tisdagen. Det svenska bidraget "Euphoria" fick startnummer 11 i sin semifinal.

Annons
Mitt i fältet. Frågan om tidigt eller sent startnummer innebär någon fördel blir inte väsentlig för Loreen som startar nästan mitt i semifinalen.

Det var sedan tidigare klart att Sveriges artist sjunger i den andra semifinalen den 24 maj. Finalen går två dagar senare.

I Sveriges semifinal tävlar även bland annat Norge, Turkiet och den serbiske artisten Zeljko Joksimovic som tillsammans med Loreen räknas bland de stora favoriterna till att ta hem segern i hela tävlingen. Det gäller för Loreen att komma som sämst 10:a bland de 18 semifinalbidragen för att gå vidare till final.

- Startnumret spelar egentligen ingen större roll. Det man vill slippa är att vara bland de första numren i första halvan av startfältet. Nu ligger vi mitt i fältet med en ballad före och en upptempolåt efter, säger Christer Björkman.

Hela startordningen i båda semifinalerna samt de “stora” EBU-ländernas (Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien, Italien) startordning i finalen finns att läsa på svt.se/melodifestivalen.

Med start i april så kan tittarna se alla länders bidrag i programmen Inför Eurovision Song Contest. Panelen som diskuterar låtarna tillsammans med Christer Björkman är Gina Dirawi, Måns Zelmerlöw, Lena Philipsson, Lisette Pagler och Thomas Lundin.

Mer läsning

Annons