Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lusse lelle, lusse lelle...

Lucia på stan, lucia i kyrkan, lucia på hal is. Här listar vi ett axplock av de många luciafiranden som äger rum.

Annons
Stämningsfull tid. Luciatågen lyser upp i vintermörkret.

Västerås. I år håller Västerås City det traditionella luciafirandet på Hantverkar-gatan. Ett hundratal tärnor, stjärngossar och lucia ger ett traditionellt luciafirande med omtyckta julmelodier. Firandet avslutas med allsång. Luciatåget består av elever från Carlforsska gymnasiet som går musiklinjen på skolans estetiska profil. Det startar från Stads-hotellet vid 16.55 med lucia i häst och vagn och tärnor och stjärngossar i fackeltåg. Luciafirandet börjar klockan 17.15 på scenen vid Centra.

Även på lördag blir det luciafirande i centrum. IFK Västerås konståkningsklubb kommer till isbanan och ucia, tärnor och tomtenissar ger en uppvisning på skridskor. Tiden är klockan 12.

I Domkyrkan inbjuder domkyrkans körer till en stämningsfull luciahögtid på lördag kväll. Den välkända ”O helga natt” har blivit en tradition. Det är inträdesavgift till konserten.

Några andra tips: Råby öppna förskola firar lucia i mor-gon, onsdag, med luciatåg och allsång klockan 10.30. På många mötesplatser för äldre lussas det på fredag, bland annat klockan 13.45 på Resmilans servicehus och klockan 15 på Herrgärdets servicehus. På Hammarby mötesplats på Hammarbacksvägen lussar lucia från Nybyggeskolan klockan 13 på fredag.

Mer läsning

Annons