Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magiskt skickligt

Carl-Einar Häckners nya show är full av sprudlande galenskap, kryddat med värme och vemod.

Annons
Tricks. Carl-Einar Häckner som turnerar med Riksteatern spelar sin föreställning på Västerås teater även ikväll.

Under sina två decennier som underhållare har Carl-Einar Häckner konsekvent trampat upp sina egna stigar. Aldrig att han sitter och slänger käft i de humorpaneler i tv som andra komiker tycks se som nödvändiga för karriären. Han gör det som faller honom själv in och det är en hel del.

Hans internationella meritlista blir allt längre med flera föreställningar i Berlin, England och vid Fringefestivalen i Edinburgh. Och på senare år har även Australien fått sin dos av Häckner, bland annat med den show som han nu turnerar med i Sverige, Swedish meatballs med lingon.

Som magiker är Häckner som en antites till allt vad Las Vegas och Joe Labero heter. Rekvisitan är småskalig och självironin flödar.

Men trollerihantverket är det verkligen inget fel på. Det visade Carl-Einar Häckner när han gästade Västerås teater igår med sin föreställning där han livar upp en del av sina gamla tricks.

Mellan att han trollar med spelkort och fåglar bjuder han på ömsinta berättelser som tar sig fram via långa omvägar. Och ofta är det kringelikrokarna som är själva poängen, snarare än slutmålet. Allt hänger ihop snyggt, även den till synes kryptiska historien om en haj före pausvilan.

I andra halvan blir det pianohumor av Victor Borge-klass men också en längre monolog där poesi, vemod och galenskap förenas. Det är riktigt bra.

Biljetter finns till torsdagens andra Västeråsföreställning. Vill man ha en rolig kväll är det till Västerås teater man ska bege sig.

Staffan Bjerstedt

Swedish meatballs med lingon – Carl-Einar Häckner

Var: Västerås teater

När: Onsdag kväll och även torsdag.

Annons