Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmberg vet hur man roar

I det kalla novembervädret tinade göteborgaren Claes Malmberg i går upp Västerås Konserthus med sin show Still Alive, ett namn som visade sig stämma till punkt och pricka.

Annons

Med göteborgsk värme i stegen kliver Malmberg med band punktligt in på scenen framför en fullsatt sal. Det dröjer inte länge innan den extremt snabbe komikern fått upp hastig-heten på både tal och skämt.

Språngbrädan in i själva showen är de två stackare som kommer någon minut sent till sina platser och därmed får leva med att ofrivilligt underhålla publiken på egen bekostnad.

Showen heter som nämnts ovan Still Alive och känns mest som det, en bekräftelse, ett livstecken. Still Alive har ingen röd tråd mer än att den tar avstamp i födelsen av Claes Malmberg för att sedan under ett kort tag ge intrycket av att röra sig kronologiskt mot samtiden.

Men kronologin går förlorad någonstans i myndig ålder och hittar aldrig tillbaka på grund av de kulsprutesnabba skämten som då och då varvas med låtar.

Detta fungerar suveränt då besökarna är roade från början till slut och Claes Malmberg visar verkligen att den yngre skolan av ståuppare fortfarande har att lära av de gamla rävarna i gemet.

Samtidigt blir det genom bland annat Malmbergs daterade referenser som Biggles, Puch Dakota, AC/DC och Randy Newman tydligt att showen är långt mer målgruppsanpassad än vad man i förväg trott. Men vad gör det när Claes Malmberg alltid kommer att följas av sin generations beundrare som uppskattar den ”pappa-humor” som denne oslagbart levererar.

Claes Malmberg

Var: Konserthuset

När: I går, tisdag

Mer läsning

Annons