Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marias far bröt kontakten

Hollywoodfrun Maria Montazami var en populär tjej under uppväxten i Västerås. Men bakom det stora leende dolde sig en osäkerhet och längtan. Hon har inte träffat sin pappa sedan hon var 13 år.

Annons
Saknade sin pappa. Hollywoodfrun Maria Montazamis pappa lämnade familjen i Västerås efter skilsmässan. ”Det är därför jag tycker familjen är så viktig”.foto: Nora Nergiz westerbergh

Maria Montazami är den stora stjärnan i Tv 3:s Svenska Hollywoodfruar. Hon har varit med sedan programmet började sändas 2009 och är den enda som varit med i samtliga säsonger. Den 21 augusti är det premiär för den femte omgången.

– Jag tror att folk gillar mig för att jag är rolig och glad. Äkta, säger Maria Montazami.

Hon var likadan som barn och i sin ungdom i Västerås, menar hon. Under gymnasietiden på Carlforsska hade hon många vänner och fick ofta höra att hon var duktig och en kul person att umgås med.

– Vi bodde på Talltorp och jag jobbade extra på macken vid Hammarbyrampen. Västerås var en trendig stad, det var verkligen en fantastisk tid – man hängde på Sigmatorget, gick ut på Bankiren, Café Blanche och Extremes, minns hon.

Men Maria berättar att hon också var en väldigt osäker ung tjej.

– Jag var jättelång och tyckte inte att jag var så söt. Och sedan saknade jag min pappa.

Hennes föräldrar skilde sig och Marias pappa gifte sig med en ny kvinna och flyttade till Åmål. Hon har inte träffat honom sedan hon var 13 år och sista gången hon talade med honom var hon 20 år.

– Jag ville också ha en pappa att springa hem till och äta glass med. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var pinsamt att inte ha någon pappa.

Sedan dess har Maria Montazami inte bara flyttat till Hollywood, gift sig, fått fyra barn och blivit förmögen. Hon har dessutom blivit Maria Montazami med hela svenska folket, känd från tv.

– Han har ändå inte hört av sig, hans kvinna är tyvärr väldigt avundsjuk. Men jag tror nog att han är jättestolt över mig, säger Maria med sitt breda leende.

Hon menar att även om det varit tufft så har hon haft en stark mamma som betytt mycket.

– Det är helt okej, jag har överlevt. Och om vi en dag skulle träffas så skulle jag bara vilja att vi släppte det som varit och i stället bara pratade och hade kul.

Maria Montazami

Född: 13 november 1965 i Västerås

Gör: Hollywoodfru, tv-kändis, designer

Familj: Maken Kamran, barnen Sara, Hanna, Emma och Nicholas.

Bor: Laguna Miguel, Los Angeles

Mer läsning

Annons