Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marin restaurang lägger till i hamnen 

- Det var dags för en restaurang med marint tema, förklarar Peter Sandberg,

Annons
Oscar Ljungqvist, Johan Sjöqvist, köksmästare, och Peter Sandberg, ägare, på plats utanför nya Kajplats 9.

Västeråskrögare och delägare till populära Frank Bistro, Nya Hattfabriken, The Circus och nu även nya restaurangen Kajplats 9 som slår upp portarna i hamnen i morgon, fredagen den 13 juli.

Hur gick Kajplats 9 från idé till verklighet?

-De första tankarna dök upp för tre år sedan. Västerås kallas ju för Mälarstaden, men ändå är det ingen som har satsat ordentligt på råvaror från havet. Det bör finnas något sådant här.

Vad kommer restaurangen att erbjuda?

- Jag skulle säga att det blir ungefär 70 procent fisk och skaldjur, 30 procent kött, så det finns något för alla. Vi öppnar också en liten saluhall med såser, korv, fisk, skaldjur och hängmörat kött.

Hur har menyn arbetats fram?

– Tillsammans med Johan Sjöqvist, före detta köksmästare på Bistro Süd i Stockholm som kör franskt kombinerat med havet. Räkor och aioli är ju enkelt men åh, så gott, särskilt när det är färska råvaror.

Vem kommer att lockas till Kajplats 9?

– Alla, hoppas jag. Folk som bor eller lägger till i hamnen, folk som gillar fisk och skaldjur... Det är ett fantastiskt bra läge där nere.

MATILDA KÄLLÉN

Mer läsning

Annons