Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias sjunger om uppbrottet

Redan på mellanstadiet träffade Mattias Andréasson tjejen som senare skulle bli mor till hans dotter. I kväll sjunger han Förlåt mig i Melodifestivalens tredje deltävling, en sång om när det tog slut mellan honom och hans livs kärlek.
- Jag tog henne för givet, berättar han.

Annons
Mattias Andréasson.

Mattias Andréasson går ut i kvällens deltävling som bidrag nummer tre. Han har tävlat i Melodifestivalen förr, men då med Danny Saucedo och Erik Segerstedt vid sin sida, i popgruppen E.M.D.

Han har skrivit låtbidraget själv, Förlåt mig handlar om en period i hans liv då det tog slut mellan honom och hans kärlek Catharina Norén, som också kommer från Västerås.

De träffades när de började i samma klass i årskurs 4. Mattias frågade chans via en kompis redan då, men fick ett nej till svar. En årskurs senare gjorde han ett nytt försök:

-Jag skrev en lapp till henne och la i hennes bänk där det stod ”Hej. Du, vill du bli ihop med mig?”. Men jag fick inget svar. Jag ringde henne och frågade och då svarade hon ”Nej, jag tror inte det”, berättar Mattias och ler lite generat.

Mattias och Catharina gick i samma klass fram till årskurs nio, sista året började Catharina få upp ögonen för Mattias.

-Men det fattade inte jag då!

De blev inget par. Tiden gick, Mattias började på Carlforska gymnasiet och Catharina på Rudbeck. Sedan for Catharina till Australien ett år. När hon kom hem igen bjöd hon Mattias på sin 18-årsfest och Mattias började fatta tycke igen.

-Jag behövde tenta upp min engelskakurs så jag bad henne om hjälp eftersom hon varit i Australien. Jag flyttade närmare henne i soffan när vi satt och pluggade – och hon flyttade bort, ler Mattias.

Men till sist, något år senare, blev de ett par. Nu, mer än tio år senare, är de fortfarande ihop och har dottern Estelle, 1,5 år, tillsammans.

Melodifestivalbidraget handlar om de knappa två åren som paret hade ett uppehåll från varandra för några år sedan.

-Jag tog henne för givet. Jag ville hålla på med musiken och stack från Stockholm till Västerås hela tiden, jag prioriterade fel. Så det tog slut ett tag mellan mig och Catharina.

Mattias berättar att Förlåt mig handlar om känslorna han hade när han insett att det inte längre var de två. Han ångrade sig och ville bli ett par igen.

Hur gjorde du för att få tillbaks Catharina?

-Jag tjatade som en galning! skrattar Mattias Andréasson.

Kommer hon att komma till arenan i kväll och titta när du sjunger Förlåt mig?

- Ja, både hon och Estelle är här i Leksand. Det känns bra!

Annons