Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikfest i Ängelsberg

Operasång, hårdrockarna Sator och Anders Lundin som bluesartist. Årets festdagar i Ängelsberg innehåller en välblandad kompott.

Annons
Sator spelade på Peace & Love i Borlänge tidigare i somras.

Under tre dagar denna vecka bjuds ett digert musikprogram vid Nya Serveringen i Ängelsberg.

– Vi har lagt lite mer pengar på artister i år, berättar Peter Thederan, verksamhetsutvecklare på studieförbundet Sensus som är huvudarrangör.

För Engelbergsbluesen är det tioårsjubileum. Men numera är bluesen bara en del i det tredelade evenemanget Engelbergs festdagar.

Det börjar på torsdagen med en familjekväll med sångframträdanden, bland annat av operasångaren och musikalartisten Oskar Bly.

Fredagskvällen ägnas åt rock och det avslutande dragplåstret är hårdrockbandet Sator som går på scen strax efter midnatt. Dessförinnan uppträder en rad lokala band från Virsbo och Fagersta.

– Det är häftigt att det finns så många bra band i Fagersta, säger Peter Thederan.

Lördag är bluesälskarnas dag och kvällen inleds av Virsbobandet Blue Future Band, följt av Västerås bluesveteraner Monaco Blues Band med Björn Werngren i spetsen.

Bill Öhrström är konstnärlig ledare för Engelbergsbluesen och han framträder själv med The Great Sixties Soul Review. Då blir det även dags för programledaren Anders Lundin att visa upp sin möjligen mindre kända sida som gitarrist och bluesartist.

Lördagskvällen avslutas av bluesräven King George Clemons som framträdde i Sverige redan på 60-talet med sitt band Harlem Kiddies.

Utöver Sensus och Nya Serveringen står Föreningen för kultur och musik i Ängelsberg bakom arrangemanget.

Annons