Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikfest i Ängelsberg

Ängelsbergs traditionella musikaliska trippelsatsning spreds i år ut över två helger. Den klassiska musiken klarades av i mitten av juli. I helgen är det dags för blues och rock.

Annons
Veteran till Ängelsberg. Clas Yngström och hans Mama Blues, med sångerskan Petra Kvännå, spelar vid Engelsbergs festdagar på lördag. Foto: Anders Forngren/Arkiv

Bluesen har den längsta traditionen i Ängelsberg och går in på elfte året.

Bluesens företrädare är inte sällan ärrade veteraner, men i år presenteras ett intressant exempel på återväxt, unga Stockholmstrion Factory Brain, som får inleda lördagskvällen. Killarna har nyligen släppt sitt första album på anrika Universal, och har väckt intresse genom pigga live-akter.

Tunggungiga Clas Yngström, ur Sky High, kommer till Ängelsberg med sångerskan Petra Kvännå från Dalarna. I gruppen, som kallar sig Mama Blues, ingår också Uffe Åhman, Klas Hägglund och Sven Wallin.

Västeråsbandet Blues Experience, med Bosse Karlsson och Majsan Lindberg på sång, finns med, liksom Örebrogänget Boogie Woogies. Framåt natten avrundar bluesrockbandet Kamchatka med Cream-inspirerad musik.

Kvällsprogrammen rymmer inte den traditionella rangordningen lokalt/okänt först och störst/kändast sist, påpekar Peter Thederan från arrangerande Sensus.

Gränsen mellan blues och rock är sällan glasklar, men rocken äger ändå, för femte året, en egen afton i Ängelsberg – i kväll fredag.

Sångaren Jakob Hellman har på kort varsel ryckt in som affischnamn, i stället för Niclas Frisk. Kvällen domineras annars av Fagerstaband som Alex Carole and The Crash och Tåget till Wroclaw.

– Banden från norra Västmanland är helt enkelt svinbra, berömmer Peter Thederan. Det är en tradition som hållit i sig sedan 90-talet och de har en lojal publik.

Fest i Engelsberg

Vad: Engelsbergs festdagar 2012

Var: Nya Serveringen Ängelsberg

När: Engelrocken i kväll fredag, Engelsbergsbluesen i morgon lördag 4 augusti

Annons