Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysig musikal på Konserthuset

Konserthusets foajé är kvällen till ära fullpackad av mammor och deras två-äpplen-höga barn som skuttar fram med godis i nävarna.

Annons

I salongen väntar ett imponerande scenbygge föreställande East High School där publiken snart ska möta musikalens turturduvor Troy och Gabriella.

Rollen som Troy axlas av Kevin Borg, mer känd från Idol och den enerverande Spotify-reklamen. I övrigt utgörs rollerna av amerikanska stereotyper i form av nördar, sportfånar och bitchen Sharpay Evans.

När lagkaptenen Troy hellre sjunger i skolans uppsättning av Romeo och Julia än lirar basket och Gabriella väljer sång före matte börjar de Disney-påklistrade stereotyperna att krackelera. Plötsligt erkänner Troys lagkamrat att han älskar att baka och Gabriellas kompis att hon dansar breakdance.

När hela ensemblen sjunger tillsammans hoppas man att en roddare ska knycka några mickar så man lättare hör vad de sjunger. När Troy och Gabriella själva står på scenen är sången däremot så där episk som bara Disneylåtar kan vara. Trots att Borg gör upprepade stegfel i sina layups är dessutom de scener när basketlaget Wildcats dansar, sjunger och dribblar samtidigt överlägset bäst.

Precis som familjerna Capulets och Montagues blandar sig i Romeo och Julias kärlek i Shakespeares pjäs, sätter här läraren i idrott och teaterfröken käppar i hjulet för Troy och Gabriella. Med detta i åtanke och trots att slutet innehåller några gåshudsframkallande scener önskar man att musikalens super-mys-gulliga upplösning hade ett uns av tragiken i Romeo och Julia.

Tony Lorenzi

High School Musical

Var: Konserthuset

När: Fredag 5/2-10

Mer läsning

Annons