Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu stänger Pluto ned

Nyårsafton är sista chansen att besöka nattklubben Pluto. Sedan väntar namnbyte, restaurering av lokalerna – och målgruppen ska bli en helt annan.

Annons
Går i graven. Pluto öppnade på 1990-talet men stänger nu.

Nyårsafton är i regel inte krogarnas mest gynnsamma utekväll. I år kan det bli annorlunda, åtminstone för Plutos räkning. Nattklubben stängs ned efter nyårsafton.

Nöjesansvarige Amin Ostovari tror på rekordmånga besökare i år. Pluto tar in 800 människor.

– Vi fyllde Pluto förra nyårsafton, men nu kommer det att bli större rotation. Jag kan tänka mig att många äldre kommer för ett sista hej då, säger Ostovari.

Frankgruppen blir en av nattklubbens nya ägare, och visionen samt det nya konceptet liknar inte det gamla. Åldersgränsen höjs och inspiration hämtas från Spy bar i Stockholm samt New York-klubbar. Ombyggnationen väntas ta upp till fyra månader. Det nya namnet är ännu inte bestämt.

Kommer något extra att hända på nyårsafton?– Vi kommer som vanligt att dekorera med glitter och sådant. Vid tolvslaget kan man gå upp på terassen för att se fyrverkerierna. Sedan kommer vi som har jobbat på Pluto ett tag att dj:a, vilket även Johannes Hedberg, som har varit en del på Folkets, kommer att göra, säger Amin Ostovari.

Dans är även att vänta på Blue Moon Bar, som förra året var ett populärt alternativ att fira nyår på. Folkets, som riktar sig mot en snäppet äldre målgrupp, laddar också för en festlig nyårsafton.

Mer läsning

Annons