Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personlig Jöback glänste

Det var mycket nära och personlig föreställning som Peter Jöback bjöd på i Konserthuset på torsdagskvällen.

Annons

Normalt när Peter Jöback gör scenshower brukar det var stort, svulstigt och med rejält tryck. Den här gången har han verkligen gjort det motsatta. Med endast tre musiker på scen var det en föreställning med ett mycket personligt tilltal. Ett och annat svulstigt utbrott dök upp, men det köper man gärna.

Peter Jöbacks personliga resa under de senaste åren sätter ett verkligt avtryck på showen. Det är inget snack om att det fått honom att växa som person och gett honom mer självförtroende. Något som gör att han inte längre behöver gömma sig bakom det stora och magnifika utan i stället låta publiken komma nära inpå honom.

Musiken är från hela hans karriär. Från inledningen med melodifestivalfiaskot En sensation till vårens succé i samma tävling Hallow. Däremellan dök Jöbackhitar som She, När guldet blev till sand och Stockholm i natt. Tyngdpunkten låg på musik från de senaste tre plattorna.

Det är delvis en ny Peter Jöback man får se. Det ligger mer i mellansnacket och utstrålningen än i musiken som är välkänd men i de flesta fall i helt nya arrangemang. En stor eloge till komptrion som bidrar stort till en helt fantastisk kväll. Måste ge ett extra beröm till ljussättningen och scenografin som var bland de bästa jag sett på en musikscen.

Allt detta belönades med stående ovationer från Västeråspubliken. Den som tänkt gå dit och inte gjorde det missade en riktigt bra kväll.

Mer läsning

Annons