Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Popkungen ger henne tröst

I dag är det fem år sedan Michael Jackson avled. Maria Andersson har en tatuering till minne av idolen. ”Han dog alldeles för tidigt, precis som min mamma.”

Annons
Artist som betyder mycket. Fem år har gått sedan en av tidernas största popstjärnor, Michael Jackson, avled. Maria Andersson, 23 år, gjorde samma sommar en tatuering för att hylla artisten.

Den 25 juni 2009, runt midnatt svensk tid, kom det skakande beskedet att Michael Jackson dött. Fans över hela världen sörjde förlusten av ”Kungen av pop”, och i Köping satt Maria Andersson framför sin dator och kunde knappt tro sina ögon när hon läste nyhetssajternas rubriker.

– Jag blev chockad, han var ju ung så jag undrade vad som hade hänt, berättar hon.

Michael Jackson betyder mycket för henne. Maria var bara 7 år när hennes mamma dog och det var genom henne som hon först började lyssna på Jacksons låtar.

– Mamma gillade honom och jag minns att hon en gång skrev några rader ur låten ”Will you be there” på ett vykort som hon gav mig, berättar Maria.

Den låten är en av hennes favoriter, den lyssnar hon på när hon saknar sin mamma.

För att hylla sin och sin mammas favoritartist gjorde hon, samma sommar som Michael Jackson dog, en tatuering på skuldran föreställande artistens dansande fötter och låttiteln ”Gone to soon”.

– Hans musik är väldigt vacker med betydelsefulla texter, han var en artist som bjöd på sig själv och som verkligen kunde dansa. Man blir glad av Michael Jackson, säger Maria.

Michael Jackson var 50 år när han avled av en för hög dos av narkosmedlet propofol.

Hans läkare, Conrad Murray, dömdes till fyra års fängelse för vållandet till popstjärnans död.

Mer läsning

Annons