Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för allmänheten i filmpalatset

På fredagen var det allmänhetens tur att inspektera SF:s nya biograf i Västerås. På plats fanns Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson för att klippa bandet och mingla med besökarna.

Annons
Stjärnglans. Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson fanns på plats för invigningen av den nya filmstaden under fredagen.  Västeråsaren Kashal Mahmoud fick hjälpa till att klippa bandet.

Redan en halvtimme innan invigningen av SF:s nya lokaler på fredagen stod ett 40-tal förväntansfulla Västeråsare och köade på den röda mattan på Smedjegatan, redo att få bekanta sig med sin nya biograf. När klockan slog tolv klev Babsan ut i kylan iförd en rosaglittrig galaklänning för att möta västeråsarna.

- I går var folk så uppklädda att jag kände mig alldeles beige, skojar Babsan och syftar på galainvigningen kvällen innan. – Jag är glad som får glänsa i dag!

Västeråsaren Kashal Mahmoud, 38, valdes ut för att hjälpa Babsan att klippa bandet och belönades med en årsförbrukning av biobiljetter.

- Jag kom hit för att få se Babsan och nu fick jag till och med krama henne och klippa bandet, säger en nöjd Kashal.

Med sig hade hon barnen Liva, 10, och Darvin, 4. Vanligtvis går de på bio en gång i månaden men Kashal förutspår att antalet biobesök för familjen kommer öka rejält i år.

När portarna slogs upp för allmänheten tog det inte lång tid innan de nya lokalerna fylldes av nyfikna västeråsare. Vissa rusade genast iväg för att inspektera de åtta nya salongerna medan vissa dröjde kvar i den stora foajén för att lyssna på Babsan underhålla.

- Det känns väldigt fint, säger Kashal efter att ha sett sig omkring. - Framförallt känns det fantastiskt kul att det händer något i Västerås.

Annons