Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rätt låt vann"

Ja, vad ska man säga? Jo, självklart att Rätt Låt Vann!

Annons

Vad annars kan man säga när svenska folket skickade Eric Saade direkt till Globenfinalen, med mest röster i kväl -vilket jag också förutspådde inför deltävlingen i Sandviken. Jag skrev att han, förutom vattenfallet som var en skön sceneffekt, skulle bjuda på "lättlillgänglig discopop med läckra moves", och visst gjorde han det. I ett ganska svagt, i alla fall för tv-tittarna, startfält i kväll så rådde liksom inga tvivel.

Eric har tidigare varit en del av pojkbandet What´s up, och han har förvaltat det väl. Tagit med sig det viktigaste från den genren till schlagerscen, för att göra succé - glädjen, farten, showen och looken. Manboy gick rakt genom tv-rutan och sanna mina ord - en ny stor svensk musikstjärna är född.

Och det leende han har under hela sångakten - hur fasiken kan man ha det, och ändå sjunga så bra och koncentrera sig på allt annat? Fantastiskt!

Skickade ett mejl till en kollega som var på Jerry Williams på Tyrol i Stockholm i kväll, efter att de åtta bidragen framförts. "Det står mellan Eric och Hanna och sedan Andreas och Kalle till andra chansen", skrev jag.

Fick ju nästan rätt. Andresa fick finalbiljetten medan Kalle (Moraeus och hans vänner) tillsammans med Pauline knep Andra chansen-biljetterna. Personligen tycker jag att Paulines låt passar bättre på en vinbar och att Hannas Minelli/Madonna-nummer haft större chans i Europa. Men nu får sistnämnda se fram emot en stor sommar på klubbar och i reklamradion!

Och det gick ju i stort som jag förutspådde här på vlt.se och i VLT inför Sandvikensschlaget ...

Mer läsning

Annons