Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recension - "Heal"

Så är det här, albumet som ska infria förväntningarna som stegrats sedan segern i Melodifestivalen och i Baku.

Annons

Loreen - "Heal"

(Metronome/Warner)

Betyg: ★ ★ ★ ★

Så är den här, albumet som ska infria förväntningarna som stegrats sedan segern i Melodifestivalen och i Baku. Och det är förstås inte lätt. Hur följer man upp årets största hitlåt? Man inbillar sig dessutom att två krafter dragit i Loreen från olika håll. Dels skivbolaget som vill göra en kommersiell skiva och dels artisten själv som byggt upp en image av new age, mysticism och lite allmänt flum. Som bäst är det när Loreen träffar rätt i mixen av det råkommersiella och det som är hennes egen speciella personlighet. Som i "Euphoria" - housepop, men barfota.

Det som är så glädjande med den här plattan är att Loreen på något sätt lyckats överbrygga båda "lägren" och skapat en ganska så kommersiell platta full med kommande radiohits, men att hon knappast kompromissat så värst mycket med sin vision av vad hon vill göra. Här finns etnovibbarna, det atmosfäriska Emeli Sande-liknande soundet, men samtidigt en hitkänsla som är få förunnat.

Loreen har begåvats med ett distinkt och eget sound, som man känner igen direkt och trots att ingen låt på plattan är sådana omedelbara hits som "Euphoria" kan det här vara fortsättningen på något stort.

Mikael Forsell/TT Spektra

Mer läsning

Annons