Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockabillysväng på Bankiren

Västeråstrion har en hektisk sommar att se fram emot, men i kväll är man på hemmaplan och utlovar en och annan överraskning på Bankiren.

Annons
The Go Getters.

På ett flak under cruisingen på Power Meet brukar man kunna höra kontrabasen från The Go Getters. Bandet har en fullspäckad sommar framför sig, men precis som tidigare år gästar man bil-festen i början på juli.

– På fredagen är vi ute i Kolbäck, sen får vi se hur det blir, säger Peter Sandberg, sångare i The Go Getters.

The Go Getters bildades 1988. En gäng Västeråskillar bestämde sig för att det var dags att lira som ett band. Det skedde efter att man tillsammans hade sett en konsert som var allt annat än en succé.

– Det var fruktansvärt dåligt. Sångaren i bandet sprejade sina boots i guld innan han gick upp på scenen. När vi gick ut därifrån tänkte vi: det där kan vi göra bättre själva.

På den vägen är det. Bara i år har man besökt Australien, USA och i januari till och med Ryssland. Där har rockabillykulturen börjat växa sig allt starkare.

– Rockabillyn där är rätt lik den i Sverige, men lite nyare. Det har ju inte alltid varit tillåtet.

Peter Sandberg beskriver sig själv som en riktig musiknörd. Det musikaliska intresset växte fram vid unga år. Föräldrarna spelade mycket jazz och swing och hans bror lyssnade till Creedence och blues. Själv föll han pladask för punken. Alla olika genrer och influenser ledde honom sedan till rockabillyn, en musikgenre som enligt honom ger upphov till en stor frihet.

– Rockabilly är en blandning av country, punk, rock. Man kan spela vad som helst och är inte fast i något fack. Vi konstaterade tidigt att om man ska tycka att det är kul så måste man spela det som man själv tycker är bra. Det blir en mix av allt möjligt.

Tomas Brant på gitarr, Anders Tomasson på kontrabas och Peter Sandberg vid micken och på trummor utlovar trevlig stämning och en och annan överraskning på Bankiren i kväll.

The Go Getters

Mer läsning

Annons