Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bra var lunchsinfoniettan

Vi har fått kika in i framtidens musikliv. En redan framgångsrik klarinettist och flera lovande sång- och dirigentstudenter bjöd på lunchkonsert tillsammans med veteranerna i Västerås Sinfonietta.

Annons
Redan framgångsrik. Klarinettisten Linda Johansson har vunnit pris för sin skicklighet. Idag var hon solist i Västerås konserthus.

Förra året vann Linda Johansson Riksförbundet Unga Musikanters tävling för klarinettister. Idag spelade hon en Klarinettkonsert tillskriven Rossini och visade sin närhet till det sobert sångliga instrumentet.

Med naturlig inlevelse tolkade hon satsernas varierande innehåll och med ofattbar lätthet tog hon de mest komplicerade figurationer.

Från kammarmusikprogrammet på Mälardalens högskola kom tio sångsolister som hade studerat in avsnitt ur Mozarts Trollflöjten under ledning av Lena Hellström Färnlöf.

Hon hade inte tagit med någon aria utan föredömligt satsat på gruppinstuderingen som visar att delar i verket är utmärkta att använda som avancerade övningsstycken.

Vi fick njuta av ett par ljuvliga kvinnoterzetter med fint utmejslade röstlägen och samtidigt konstatera att kvinnorna har nått längre i förmågan att tolka karaktärer. Deras utstrålning kommer att låta tala om sig i framtiden.

Löften fanns också bland dirigenterna från Kungliga musikhögskolan. Och ska vi nämna ett enda namn får det bli Emil Eliasson som ypperligt dirigerade Sinfoniettan i ett par satser ur Mozarts Symfoni nr 39.

Mer läsning

Annons