Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanningen om Columbus

I helgen avslöjas den oförfalskade sanningen om Christofer Columbus upptäcksfärder. Åtminstone enligt gästande Chalmersspexet.

Annons

Chalmersspexet i Göteborg brukar räknas till de proffsigaste spexsällskapen i landet och turnerar både i Sverige och utomlands.

På lördag är det dags för det årliga Västeråsbesöket. Denna gång kretsar föreställningen kring Christofer Columbus försök att hitta till Indien.

– Det är en humoristisk berättelse med mycket inslag av musik. Vi berättar det som egentligen hände, om man säger så, berättar Linda Sandström som med titeln directeur basar för produktionen.

Chalmersspexet har ända sedan starten 1948 haft enbart manliga aktörer på scen. För nio år sedan bildades även ett kvinnligt spex kallat Chalmersspexet Vera och den manliga ensemblen, som är de som kommer till Västerås, fick då heta Chalmersspexet Bob.

Sju aktörer står på scen men ytterligare ett 30-tal inblandade följer med på gästspelet. En tidigare västeråsare ingår i ensemblen,

Amanda Blomqvist som är pianist och kapellmästare.

I höst turnerar chalmeristerna vidare med Columbus-spexet till Kalmar, Linköping, Halmstad, Åbo, Helsingfors och London.

– Det tar väldigt mycket tid men är oerhört roligt. Det ger mer än det tar, säger Linda Sandström.

Mer läsning

Annons