Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

September rakt igenom ärlig

När September står på scenen är glädjen och energin hon utstrålar rakt igenom ärlig. Hon är passionerad i varje låt och det syns att hon inte vill vara någon annanstans än där just då.

Annons
Dansdrottning. September bjöd på en del gamla låtar som Satellites, Cry for you och La la (Never give it up).

Lördagskvällen är härligt juliljummen. Stämningen i stan är på topp och publiken som trängs framför Mälarenergiscenen är taggade.

Att September blivit folklig märks i publiken. Här finns tjejerna som vill vara så där vrålsnygga som hon, killarna som bara vill ha, småbarnsföräldrarna i 30-nånting åldern som dansade till hennes stora hits när de spelades på krogarna, kring 2004-2005. Och så de lite äldre, som vaknar till när Petra efter ett klädombyte drar igång sina versioner från Så mycket bättre.

I mellansnacket berättar hon om sin tveksamhet när frågan om att delta i programmet kom. Men när hon hörde vilka mer som skulle vara med, kunde hon inte annat än tacka ja – Jag visste ju att Thomas (Di Leva)hade en låt som jag ville göra.

Och så kommer den - Vem ska jag tro på. Då äntligen kommer hennes härliga röst till sin rätt.

Hela tiden står jag dock och väntar på att Petter ska rusa in på scenen, kanske köra sina verser i Baksmälla eller backa upp henne i Mikrofonkåt. Men jag väntar förgäves.

Mer läsning

Annons