Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shakespeare med en touch av Bounce

Efter Bounce väntar nya utmaningar för dansarna Jennie Widegren och Fredrik Rydman. Som att lära Måns Zelmerlöw dansa i takt.

Annons
Jennie Widegren och Fredrik Rydman har satt dansstegen till musikalversionen av Romeo och Julia.

På nyårsafton är det premiär för Romeo och Julia på Göta Lejon i Stockholm. Shakespeares klassiker har omvandlats till musikal med ny dialog och välkända hitlåtar.

De före detta västeråsarna och Bounce-medlemmarna Jennie Widegren och Fredrik ”Benke” Rydman är föreställningens koreografer. Tillsammans med regissören Morgan Alling och översättaren Calle Norlén har de arbetat fram en modern Romeo och Julia.

– Jag tror att man känner igen sig i Shakespeare men vi berättar på vårt vis, säger Jennie Widegren, som i mellandagarna varit intensivt upptagen med de sista repetitionerna.

De båda koreografernas ord har vägt tungt i musikvalet och bland annat blir det låtar av Michael Jackson, Metallica och The Beach Boys.

Nio skådespelare står på scen och de backas upp av tio dansare, några av dem handplockade av Jennie och Fredrik.

Som Julia syns Lisette Pagler som fick rollen efter SVT:s program Jakten på Julia.

Hon är skolad dansare, vilket man inte kan säga om Måns Zelmerlöw. Men Jennie Widegren hyllar redan hans insats som Romeo.

– Jag är alldeles fascinerad av Måns. Jag har aldrig träffat någon som lär sig så snabbt. Han har inte dansat så mycket men han är extremt rytmisk och musikalisk.

För Jennie Widegren och Fredrik Rydman är koreografijobbet ett av de första större uppdragen efter Bounce. Tillsammans med exvästeråsaren David Dalmo och övriga medlemmar i den hyllade dansgruppen gjorde de i våras en spektakulär avslutningsshow i Globen som sågs av 55 000 personer. Nyligen visades föreställningen i tv.

Gruppen var enig om att det var rätt att sluta medan man ännu var på topp. Men för Jennie Widegren har klivet från Bounce varit känslosamt.

– Det har varit en enorm sorg och man bearbetar lite i taget.

Hon fick nyligen känna av att showbusiness är en tuff och oförutsägbar bransch. Det närmaste året skulle hon ha medverkat i musikalen Chicago på Cirkus men för några veckor sedan lades föreställningen ned på grund av arrangören 3 Sagas ekonomiska problem. Även Romeo och Julia var i farozonen men räddades genom att produktionen flyttades till ett annat bolag.

Men andra uppdrag väntar. Konceptet Bounce lever vidare med nya dansare och Jennie Widegren ska arbeta med förberedelserna av en turné i Europa i vår.

Kanske ska hon även vara involverad i Melodifestivalen, avslöjar hon.

– Sedan har jag lite spännande planer på gång för hösten men de är än så länge hemliga.

Mer läsning

Annons